NA TVITERU SE POJAVILE TVRDNJE DA JE BRITANSKI RAZARAČ VIĐEN NA DOKU! Pljušte komentari sa dve strane sveta!
Ilustracija/Crno more, Foto: Printscreen/Youtube

šok

NA TVITERU SE POJAVILE TVRDNJE DA JE BRITANSKI RAZARAČ VIĐEN NA DOKU! Pljušte komentari sa dve strane sveta!

Posle popune HMS Defender je nastavio put prema Sucekom kanalu, ali teorije o tome da razrač je bio u plamenu i da gori su i dalje prisutne

Objavljeno:

Saga o britanskom razaraču HMS Defender 056 koja je počela 23, juna posle susreta sa brodovima Pogranične službe FSB-a i mornaričkom avijacijom Crnomorske flote kada se zatekao na 10 nautučkih milja od Krima i dalje nije završena iako je brod otpolovio bio za Gruziju, a zatim napustio Crno more.

Priča o britasnkom vojnom brodu se nastavila ali ovaj put kao propagandni rat, gde je lansirano niz neproverenih glasina i teza da se brod zaustavio u Zalivu Suda na Kritu gde se nalazi velika luka koju prema potrebi koriste britanski i američki brodovi, kao i mornarice ostalih članica NATO, pošto je navodno doživeo niz obziljnih kolapsa elektronike i radarskih sistema tokom "Kirmske avanture" krajem juna ove godine.

Tako su se na Tviteru pojavile tvrdenj da je razrača viđen da doku za opravak gde se vrši isipitivanje i opravka elektronskih sistema.

Na osonvu ovoga razvila se oštra diskusija o tome šta se zaista dogodilo, pa je tu bilo raznih teza od toga da je Suhoj Su-30 SM imao ometače koji su zaslepili elektroniku broda.

Naravno bilo je i onih koji su rekli, da je zanimljiv način na koji se opisuje redovna popuna broda zbog čega se plovilo zaustavilo u ovoj luci. a me zbog silnih opravki.

Mašta je i u ovom slučaju ponovo izbila kada se pojavio niz fotomontaža na temu britanskog razarača koji je u plamenu ili razarač koji gori dok Putin besno navija a u pozadini se vidi kako ga preleću suhoji Su-30.

Posle popune HMS Defender je nastavio put prema Sucekom kanalu, ali teorije o tome da razrač je bio u plamenu i da gori su i dalje prisutne.

To je povelo i priču o sličnim manipulacijama za vreme Foklandskog rata i toerije da su Argentisnki piloti pogodili tadašnji nosač aviona HMS Invisibl, klase ARK Rojal koji je korišten u borbama na Južnom Atalntiku 1982. godine.

Gore pomenuti brod plovio je a oko 10 nautičkih milja od južnih obala polusotrva Krim iako prema konvenciji UN tertitorijalno more je 12NM s tim što Velika Britanija ne priznaje aneksiju Krima i vode oko tog fiksonog nosača aviona" u Crnom moru smatra ukrajinskim, a ne međunarodnim.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.