PRVI RAZGOVOR PUTINA SA IZRAELSKIM PREMIJEROM! Otkriveno je šta su rekli jedan drugom
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

novo

PRVI RAZGOVOR PUTINA SA IZRAELSKIM PREMIJEROM! Otkriveno je šta su rekli jedan drugom

Pres-služba Kremlja dodala je da su lideri razgovarali i o merama u borbi protiv širenja virusa korona preduzetim u Rusiji i Izraelu

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin i novi premijer Izraela Naftali Benet danas su prvi put razgovarali. Lideri su se dogovorili tokom telefonskog razgovora da se sastanu u bliskoj budućnosti, saopštila je kancelarija premijera jevrejske države.

Premijer je zahvalio predsedniku Putinu na ulozi koju njegova zemlja ima u održavanju regionalne bezbednosti. Premijer Benet i predsednik Putin dogovorili su se da se uskoro sastanu“, navodi se u saopštenju Benetove kancelarije.

Izraelski premijer je takođe zahvalio Putinu na istorijskim vezama između ruskog i jevrejskog naroda.

Sa svoje strane, šef Rusije poželeo je Benetu uspeh na funkciji premijera. Izražena je obostrana lidera da se razvija čitav kompleks tradicionalno prijateljskih odnosa Rusije i Izraela.

Istovremeno, pres-služba Kremlja saopštila je da su Putin i Benet razgovarali o očuvanju istorijske istine o Drugom svetskom ratu, suprotstavljanju veličanja nacizma i negiranju Holokausta.

Lideri su razmotrili brojna pitanja na polju bezbednosti i politike, dodaje se u saopštenju.

„Razmotrena su aktuelna pitanja bilateralne saradnje u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i humanitarnoj sferi. Između ostalog, pažnja je posvećena zajedničkom zadatku očuvanja istorijske istine o događajima iz Drugog svetskog rata, suprostavljanju revidiranju ishoda rata i veličanju nacizma, kao i negiranju Holokausta, a ragovarano je i o odlučujućem doprinosu Crvene armije pobedi“, navodi se u saopštenju.

Pres-služba Kremlja dodala je da su lideri razgovarali i o merama u borbi protiv širenja virusa korona preduzetim u Rusiji i Izraelu.

Razgovor je inicirala izraelska strana.

Podsetimo, Naftali Benet, lider desničarske stranke Jamina, postao je novi izraelski premijer sredinom juna, smenivši šefa vlade sa najdužim stažom u zemlji Benjamina Netanijahua, koji je bio na funkciji od 2009. godine.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.