PUTIN SE OBRATIO ASADU: Rusija će nastaviti da podržava Siriju
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

predsednik rusije

PUTIN SE OBRATIO ASADU: Rusija će nastaviti da podržava Siriju

Putin je u poruci takođe naveo i da Rusija namerava da nastavi da pruža podršku sirijskim partnerima po pitanju borbe protiv terorizma i ekstremizma

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je sirijskom lideru Bašaru el Asadu pobedu na izborima rekavši da su rezultati glasanja pokazali visoki politički autoritet sirijskog predsednika, saopštila je pres služba Kremlja.

– Rezultati glasanja u punoj meri su potvrdili vaš visoki politički autoritet, kao i poverenje građana politici koju sprovodite po pitanju što brže stabilizacije situacije u Siriji i jačanja državnih institucija – navodi se.

Putin je u poruci takođe naveo i da Rusija namerava da nastavi da pruža podršku sirijskim partnerima po pitanju borbe protiv terorizma i ekstremizma, kao i kada je reč o nastavku političkog procesa stabilizacije zemlje.

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekavši da je glavni uspeh Asada to što je uz ogromnu pomoć Rusije uspeo da spreči katastrofalan scenario u Siriji koji bi podrazumevao predaju zemlje u ruke islamskih terorista.

Peskov se osvrnuo se na pitanje eventualnog susreta Asada i Putina rekavši da trenutno ne postoji nikakav plan da se oni sastanu.

Rusija će nastaviti da podržava Siriju

I Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je izdalo saopštenje povodom pobede Asada na izborima u Siriji u kojem je navedeno da će Rusija nastaviti da podržava suverenitet i nezavisnost zemlje, kao i da pruža pomoć kada je reč o likvidaciji posledica konflikta.

Pre svega misli se na obnovu uništene socijalno-ekonomske infrastrukture, ali i na likvidaciju drugih negativnih posledica višegodišnjeg konflikta.

Podsetimo, predsednik Sirije Bašar el Asad osvojio je još jedan predsednički mandat, pošto je na izborima dobio 95,1 odsto glasova.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.