NOVI SUKOBI JERMENIJE I AZERBEJDŽANA: Ima ranjenih, ali nije sve TAKO PROSTO
Azerbejdžan, Foto: Printscreen twitter

DEBLJI KRAJ IZVUKLI

NOVI SUKOBI JERMENIJE I AZERBEJDŽANA: Ima ranjenih, ali nije sve TAKO PROSTO

Objavljeno:

Zvaničan Baku saopštio je danas da je jedan azerbejdžanski vojnik ranjen kada je otvorena vatra na granične pozicije azerbejdžanske vojske tokom noći, što je Jermenija demantovala.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane je navelo da su jermenske snage pucale iz više različitih pravaca na njihove pozicije u Nahčivanu, azerbejdžanskom području koje je jermenskom teritorijom odsečeno od ostatka Azerbejdžana, preneo je Rojters.

Ranjeni vojnik je odveden u bolnicu, međutim, jermensko ministarstvo odbrane je negiralo tvrdenje Bakua, izvestila je novinska agencija Tas s.

Azerbezdžanske optužbe su se pojavile nakon što je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu razgovarao sa jermenskim kolegom Vaharšakom Harutjunijanom u Moskvi.

Šojgu je kazao da Rusija planira da pojača vojnu saradnju sa Jermenijom.

Rusija, koja ima zajednički odbrambeni pakt sa Jerevanom i bazu na jermenskoj teritoriji, poslala je mirovnjake da osiguraju prekid vatre u novembru, nakon sukoba oko teritorije Nagorno-Karabah.

- Jačamo vojnu saradnju na bilateralnom nivou, ali i kao deo Kolektivnog bezbednosnog sporazuma o miru - izjavio je Šojgu.

Razgovori su se odigrali dan nakon što je Azerbejdžan zarobio šest jermenskih vojnika, nakon čega je vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan pozvao međunarodne posmatrače iz Rusije i ostalih zemalja da dođu na jermensku granicu sa Azerbejdžanom.

Sukobi između jermenske i azerbejdžanske vojske oko Nagorno-Karabaha su trajali šest nedelja, u periodu između septembra i novembra, a onda je, uz posredništvo Rusije, potpisan mirovni sporazum 9. novembra.

Bonus video:

02:26

UDARILA GROBARKA NA ZVEZDAŠICU U CENTRU BEOGRADA PRED DERBI Imamo HAOS snimak - PAZITE SAMO ŠTA SU IMALE DA KAŽU!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.