LUKAŠENKO POZIVA UKRAJINCE, LITVANCE I POLJAKE NA VAKCINACIJU: Postavićemo šatore na graničnim prelazima!
Aleksandar Lukašenko, Foto: EPA/ MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

OTVORIĆEMO GRANIČNE PRELAZE

LUKAŠENKO POZIVA UKRAJINCE, LITVANCE I POLJAKE NA VAKCINACIJU: Postavićemo šatore na graničnim prelazima!

On je dodao da se Belorusija dogovorila sa predsednikom Rusije da će Minsk otvoriti nekoliko graničnih prelaza i postaviti vakcinacione šatore tamo, ukoliko bude potrebno

Objavljeno: 14:05h

Belorusija je spremna da otvori nekoliko graničnih prelaza za građane Ukrajine, Litvanije i Poljske, koji žele da se vakcinišu protiv kovida-19, rekao je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom sastanka šefova delegacija vladajućeg tela CIS-a (Politička zajednica nezavisnih država).

CIS čine Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Uzbekistan, Turkmenistan i Tadžikistan.

- Iako se pojedine vlade ponašaju na neprimeren način prema Belorusiji, vidite da postoji velika potražnja za Sputnjikom Ve u zapadnim zemalja, i mnogi pokušavaju da dođu ovde na svaki mogući način - kazao je Lukašenko, prenosi Tas s pozivajući se na agenciju Belta.

On je dodao da se Belorusija dogovorila sa predsednikom Rusije da će Minsk otvoriti nekoliko graničnih prelaza i postaviti vakcinacione šatore tamo, ukoliko bude potrebno.

- Imamo dovoljno graničnih prelaza da primimo ljude koji dolaze iz Poljske, Litvanije i posebno Ukrajine. To su naši ljudi, govorimo istim jezikom. Moramo da im pomognemo da se vakcinišu. Sada radimo na ovom pitanju, s obzirom na to da nemamo probleme sa pandemijom i vakcinacionom kampanjom - ocenio je Lukašenko.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.