OGLASIO SE PENTAGON POVODOM RUSKO-SRPSKIH VOJNIH VEŽBI: Amerika ceni što je SRBIJA članica programa NATO-a!
ilustracija, Foto: REUTERS

partnerstvo za mir

OGLASIO SE PENTAGON POVODOM RUSKO-SRPSKIH VOJNIH VEŽBI: Amerika ceni što je SRBIJA članica programa NATO-a!

Kirbi je potom rekao i da ne može detaljno da govori o nedavno održanim manevrima s obzirom da nema mnogo informacije o njima

Objavljeno:

Portparol Pentagona Džon Kirbi je komentarišući nedavno održane srpsko-ruske vojne vežbe rekao da Amerika ceni to što je Srbija članica programa NATO-a „Partnerstvo za mir“, a iako taj program podrazumeva Rusiju kao „neprijatelja“, Vašington na Moskvu ne gleda tim očima.

- Niko nije nazvao Rusiju 'neprijateljem'“, tako ste je vi nazvali. To nije termin koji koristimo za Rusiju“, uzvratio je Kirbi novinaru koji ga je pitao: „Kako to da jedna članica Partnerstva za mir organizuje vojne vežbe sa neprijateljem poput Rusije.

Kirbi je potom rekao i da ne može detaljno da govori o nedavno održanim manevrima s obzirom da nema mnogo informacije o njima.

- Predložio bih tim dvema suverenim državama da samostalno govore o svojim vojnim vežbama i bilateralnim odnosima jer je to njihova stvar, zaključio je on.

Podsetimo, antiterorističke vojne vežbe ruske i srpske vojske „Zajednički odgovor 2021“ održane su u Srbiji i trajale su do 25. maja.

U njima su učestvovale jedinice za specijalne operacije Srbije i Rusije. U Srbiju je ranije stiglo 200 ruskih vojnika i 11 jedinica vojne tehnike Zapadnog vojnog okruga.

Bonus video:

00:22

Gužva kod Studenjaka

(Espreso/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.