JASNO UPOZORENJE ALEKSANDRA LUKAŠENKA: Ako u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiće SVETSKI RAT!
Aleksandar Lukašenko, Foto: EPA-EFE/ NIKOLAI PETROV / POOL

TENZIJE

JASNO UPOZORENJE ALEKSANDRA LUKAŠENKA: Ako u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiće SVETSKI RAT!

Lukašenko je upozorio da je njegova zemlja izložena pritisku bez presedana

Objavljeno:

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je „zlonamernike“ da ne preduzimaju ishitrene poteze jer će, ukoliko u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiti novi svetski rat.

„Cilj je jasan. Znamo kome odgovara da demonizuje Belorusiju. Mi smo mala zemlja, ali odgovorićemo adekvatno. Postoje slični primeri u svetu. I pre nego što preduzmete oštre, nepromišljene akcije, setite se da je Belorusija centar Evrope. I ako ovde nešto izbije, to će biti još jedan svetski rat“, rekao je predsednik u parlamentu u Minsku.

Lukašenko je upozorio da je njegova zemlja izložena pritisku bez presedana. Prema njegovim rečima, najnoviji događaji pokazuju da vlasti nisu uzalud upozoravale na jačanje ekstremizma.

„Priča o pokušajima državnog prevrata, fizičkog uklanjanja najviših zvaničnika, kao i izolacije rukovodstva Belorusije – jasna je potvrda toga. Pogledajte kakav pritisak bez presedana se danas vrši na na zemlju, kako žele da nas agresivno kazne, da nas postave na naše mesto i isprovociraju korišćenjem najprljavijih metoda i tehnologija“, rekao je šef Belorusije.

Celokupna eskalacija sa strane Zapada je njihova zavist, nemoć i bes jer nisu uspeli da realizuju oružanu pobunu i državni udar u Belorusiji, niti će uspeti, istakao je Lukašenko.

Istovremeno, predsednik je upozorio da će Belorusija oštro odgovoriti na sve sankcije, napade i provokacije Zapada, jer Minsk drugi izbor nema.

„Treba vas zaustaviti danas, jer već sutra može da bude kasno“, kazao je.

Lukašenko je dodao i da je uveren da se ulični protesti u Belorusiji više neće ponoviti budući da ekstremisti i teroristi više neće moći da manipulišu beloruskim narodom.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.