POJAVIO SE SNIMAK DRAME NA NEBU! Naoružani lovac MiG-29 prislio putnički avion na sletanje u Minsk! (VIDEO)
Podsetimo, beloruski lovci MiG-29 prislili su danas popodne na prinudno sletanje punički avion kompanije Rajaner u kojem je putovao istaknuti opozicioni bloger Roman Protaševič, Foto: Youtube printscreen

drama!

POJAVIO SE SNIMAK DRAME NA NEBU! Naoružani lovac MiG-29 prislio putnički avion na sletanje u Minsk! (VIDEO)

Oni tvrde da je u pitanju lovac koji je danas popodne na nebu Belorusije presreo putnički avion kompanije "Rajner"

Objavljeno: 21:32h

Grupa beloruskih spotera objavilo je večeras na na društvenim mrežama snimak sletanja lovca MiG-29 vazduhoplovstva Belorusije na vojni aerodrom.

Oni tvrde da je u pitanju lovac koji je danas popodne na nebu Belorusije presreo putnički avion kompanije "Rajner" koji je leteo na realciji Atina-Viljnus i prislio ga na prinudno sletanje na aerodrom u Minsku.

Na snimku se vidi lovac MiG-29 sa naoružanjem pod krilima dve rakete vazduh vazduh R-27 i četiri R-73/74.

Podsetimo, beloruski lovci MiG-29 prislili su danas popodne na prinudno sletanje punički avion kompanije Rajaner u kojem je putovao istaknuti opozicioni bloger Roman Protaševič. U izveštaju Rojtersa se navodi da je Lukašenko lično naredio i da jedan avion beloruske ratne avijacije doprati avion Rajanera do aerodrome u Minsku. Protaševiča, koji je bio na poternici beloruskih vlasti nakon prošlogodišnjih masovnih protesta organizovanih zbog sporne izborne pobede Aleksandra Lukašenka, uhapšen je nakon današnjeg sletanja na aerodrom u Minsku. Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije potvrdilo je privođenje Romana Protaševiča, suosnivača kanala Nekstia Telegram, označenog kao eskstremistu u Belorusiji.

Kompanija Rajaner saopštila je da ništa sumnjivo ni potencijalno opasno nije pronađeno u avionu koji je beloruska vazdušna kontrola pozvala danas da prinudno sleti na aerodrom u Minsku.

Bonus video:

04:18

BRZE VESTI 23.05.2021. 15:55

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.