TUGA: Umro dečak, nova žrtva horora u Italiji
Foto: Printscreen

užas

TUGA: Umro dečak, nova žrtva horora u Italiji

Da podsetimo, do nesreće je došlo kada je popustio nosivi kabl, i to u trenutku kad je kabina bila gotovo stigla do vrha. Žičara je zatvorena 2014. godine zbog generalnog remonta i ponovo je otvorena dve godine kasnije. Radovi su koštali četiri miliona evra

Objavljeno: 20:36h

Devetogodišnji dečak, koji je primljen u bolnicu u Torinu nakon što se srušila kabina žičare, preminuo je, objavila je La Repubblica.

On je za sada 14. žrtva nesreće, prema svedočenju spasilaca.

- Uradili smo sve što smo mogli, ali posle nekoliko sati pokušavanja, nije uspeo - rekao je direktor bolnice.

Mediji su ranije preneli da je dvoje dece helikopterom prevezeno u bolnicu u Torinu. Kako su rekli, dečak (9) je bio smešten na intenzivnu negu, nakon što je intubiran i bio podvrgnut šestominutnoj masaži srca po dolasku.

Kako prenose italijanski mediji, petogodišnji dečak je prevezen u bolnicu sa povredama glave i prelomom nogu. On je navodno u svesnom stanju i za sada jedina preživela osoba iz gondole.

Da podsetimo, do nesreće je došlo kada je popustio nosivi kabl, i to u trenutku kad je kabina bila gotovo stigla do vrha. Žičara je zatvorena 2014. godine zbog generalnog remonta i ponovo je otvorena dve godine kasnije. Radovi su koštali četiri miliona evra.

Žičara povezuje grad Stresa, na obali jezera Mađore, i planinu Motarone, u regiji Pijemont na severu Italije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.