TENZIJA, NATO PORUČIO BELORUSIJI DA MORA DA URADI 1 STVAR: Šta će biti ako NE PRIHVATE?!
Foto: AP

OGLASILI SE

TENZIJA, NATO PORUČIO BELORUSIJI DA MORA DA URADI 1 STVAR: Šta će biti ako NE PRIHVATE?!

Međunarodna civilna vazduhoplovna organizacija je na Tviteru navela da je prekršena Čikaška konvencija, sporazum iz 1944. godine, koja je napravljena sa ciljem da se omogući miran i neometan rad civilne avijacije

Objavljeno: 21:33h

NATO je saopštio da je prinudno sletanje aviona kompanije "Rajaner" u Minsk "ozbiljan i opašan incident" i zatražio međunarodnu istragu.

"Beloruske vlasti moraju da osiguraju bezbedan povratak posade i svih putnika u Vilnjus. Pažljivo pratimo prinudno sletanje aviona u Belorusiju, koji je leteo na relaciji Atina-Vilnjus, i privođenje opozicionara Romana Protaševiča", poručio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg putem Tvitera, a preneo Rojters.

Vazduhoplovna agencija Ujedinjenih nacija je danas rekla da je "izuzetno zabrinuta" zbog očiglednog prisilnog sletanja "Rajanera" u Minsk.

Međunarodna civilna vazduhoplovna organizacija je na Tviteru navela da je prekršena Čikaška konvencija, sporazum iz 1944. godine, koja je napravljena sa ciljem da se omogući miran i neometan rad civilne avijacije.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.