NEPOPRAVLJIV NEUSPEH! NOVINAR RASKRINKAO ZELENSKOG: Zar se ide u posetu Kataru kad se sprema napad na državu?
Vladimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN

"RUSKA PRETNJA"

NEPOPRAVLJIV NEUSPEH! NOVINAR RASKRINKAO ZELENSKOG: Zar se ide u posetu Kataru kad se sprema napad na državu?

Po rečima novinara, obično, predsednici, kada je opasna situacija koja preti njihovim državama, prekidaju zvaničnu posetu i vraćaju se kuć

Objavljeno:

Poseta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Kataru i istovremena saopštenja Kijeva o „ruskoj pretnji“ predstavljaju „zapanjujući i nepopravljiv neuspeh“, smatra novinar ukrajinske televizije „Espreso“ Vitalij Portnikov.

Po rečima novinara, obično, predsednici, kada je opasna situacija koja preti njihovim državama, prekidaju zvaničnu posetu i vraćaju se kući.

„Šta pokazuje ponašanje Zelenskog sa tačke gledišta zapadne diplomatije i javnog mnjenja? Da nema nikakve realne opasnosti. Da je to bila ukrajinska izmišljotina, a da ruski činovnici, koji tvrde da vojne vežbe njihovih oružanih snaga nikome nisu pretnja – govore istinu“, ukazao je on.

„Da Ukrajinci zaista misle da će ih napasti, zar bi predsednik Ukrajine, kao da se ništa ne dešava, krenuo u posetu? Naravno da ne!“, dodao je Portnikov.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući navodno, lutanje ruskih trupa po Rostovskoj oblasti (granica sa Ukrajinom), izjavio: „Niko nije lutao niti luta. Ruska vojska se kreće ruskom teritorijom gde hoće i u obliku u kojem smatra da treba radi osiguranja bezbednosti“. On je naglasio da Rusija ne predstavlja pretnju ni jednoj zemlji sveta, uključujući Ukrajinu, ali se vrlo pažljivo odnosi prema svojoj bezbednosti.

Podsetimo, Kijev je 2.aprila optužio Moskvu za povećanje vojnog prisustva u Donbasu. Ministarstvo odbrane Ukrajine smatra da je Rusija nagomilala redovnu vojsku na granici i intenzivirala obuku jedinica narodne milicije samoproglašenih republika DNR i LNR.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.