OKO GASOVODA NEMA NESUGLASICA: Rusija i Nemačka potvrdile, "Severni tok 2" će se završiti!
Gasovod, Foto: EPA/CLEMENS BILAN

saglasni

OKO GASOVODA NEMA NESUGLASICA: Rusija i Nemačka potvrdile, "Severni tok 2" će se završiti!

Ranije je saopšteno da će radovi na polaganju cevi gasovoda „Severni tok 2“ u danskim vodama trajati do kraja septembra 2021. godine

Objavljeno:

Uprkos primetnom pogoršanju odnosa između Rusije i Nemačke u poslednje vreme, oko projekta „Severni tok 2“ nema nikakvih nesuglasica, izjavio je šef Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Kako je ruski senator rekao za televiziju „Vmeste RF“, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Migel Berger potvrdio je tokom sastanka sa njim da je Nemačka zainteresovana za realizaciju projekta „Severni tok 2“.

„Gospodin Berger je podrobno potvrdio da je Nemačka zainteresovana za realizaciju (projekta). Nemačka razume sve rizike i probleme koji su povezani sa glavnom opcijom za tranzit ruskog gasa u Evropu preko Ukrajine“, istakao je Kosačov.

Senator je konstatovao da je ukrajinski sistem za transport gasa u lošem stanju, jer ga nisu popravljali 30 godina. To iziskuje dodatne troškove, a „Severni tok 2“ oslobađa preduzeća nepotrebnih troškova, zaključio je Kosačov.

Ranije je saopšteno da će radovi na polaganju cevi gasovoda „Severni tok 2“ u danskim vodama trajati do kraja septembra 2021. godine.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

(Espreso/Sputniknews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.