NEMAČKI MEDIJI U PANICI ZBOG VAKCINA: Berlin razočaran situacijom u Evropi, okreće se Sputnjiku V
Sputnjik Ve, Foto: Printscreen / Tanjug

okarakterisano kao "burna aktivnost"

NEMAČKI MEDIJI U PANICI ZBOG VAKCINA: Berlin razočaran situacijom u Evropi, okreće se Sputnjiku V

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u januaru izjavila da je Rusiji predložila pomoć u registraciji vakcine "Sputnjik V" u Evropskoj uniji

Objavljeno:

Nemačke vlasti razmišljaju o ruskoj vakcini "Sputnjik Ve" (Sputnik V) zbog katastrofalne situacije sa vakcinama u Evropskoj uniji, piše nemački list "Spektakor".

U slučaju da evropski regulatori odobre ruski preparat, on će postati četvrta vakcina na evropskom tržištu nakon vakcina kompanija "Fajzer/Bionek", "Astra Zeneka" i "Moderna".

- Lako se može razumeti zašto bi Nemačka mogla da se prikloni vakcini "Sputnjik Ve" (Sputnik V). Korišćenje preparata "Fajzer/Biontek" i "Moderna" otežano je zbog kašnjenja u isporuci i političkih kalkulacija - smatra Spektakor.

Što se tiče vakcine "Astra Zeneka" evropski regulatori su i dalje oprezni prema njoj.

U članku se obraća pažnja na publikaciju o rezultatima treće faze kliničkih ispitivanja vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) u uglednom medicinskom časopisu "Lanset". Ispitivanja su potvrdila veliku bezbednost preparata i efikasnost od 91,6 procenata.

Prema mišljenju nemačkog lista ova vest je bila razlog za "burnu aktivnost" u Nemačkoj.

- U Nemačkoj su pozdravili mogućnost dobijanja još jedne vakcine, jer u zemlji raste nezadovoljstvo sporim tokom vakcinacije - navodi list.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u januaru izjavila, da je Rusiji predložila pomoć u registraciji vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) u Evropskoj uniji. Prema njenim rečima, Nemačka je spremna na saradnju, ali da bi se vakcina koristila u Evropskoj uniji mora da dobije odobrenje Evropske agencije za lekove.

Međutim, jedna članica EU, Mađarska, samostalno kupuje rusku vakcinu, a i Češka trenutno pregovara o nabavci ruske vakcine.

Bonus video:

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.