UMRO LEGENDARNI PISAC ŽAN KLOD KARIJER: Bio je prijatelj Bunjuela i Dalaj Lame
Umetnik, Foto: Profimedia

bio je veliki umetnik

UMRO LEGENDARNI PISAC ŽAN KLOD KARIJER: Bio je prijatelj Bunjuela i Dalaj Lame

Karijer je bio i glumac, i pisao je tekstove i pesme za slavne Žilijet Greko (Juliette Greco), Brižit Bardo (Brigitte Bardot) i Žanu Moro

Objavljeno:

Francuski pisac, reditelj i scenarista Žan-Klod Karijer (Jean-Claude Carriere), koji je saradjivao sa Luisom Bunjuelom (Bunuel), Žakom Dereom (Jacques Deray) i Milošem Formanom, preminuo je, saopštila je danas njegova ćerka.

Karijer (89), koji nije bolovao od neke posebne bolesti, preminuo je u snu u svom domu u Parizu, dodala je njegova ćerka Kjara Karijer (Kiara) i dodala da će pisac biti sahranjen u rodnom mestu na jugu Francuske.

Umetnik koji je sebe smatrao pripovedačem, autor je oko 60 scenarija i napisao je 80 knjiga, medju kojima priče, eseje, prevode i intervjue.

Karijer je bio i glumac, i pisao je tekstove i pesme za slavne Žilijet Greko (Juliette Greco), Brižit Bardo (Brigitte Bardot) i Žanu Moro (Jeanne Moreau).

Umetnik je svoj život posvetio susretima i prijateljstvu sa drugima, medju kojima je duhovni vodja Tibetanaca dalaj lama sa kojim je napisao knjigu. Sa španskim rediteljem Bunjuelom je saradjivao 19 godina.

Bonus video:

(Espreso/Beta/AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.