POČINJE SUĐENJE DECENIJE: Marka optužuju da je UBIO mladu milionerku, on kaže da je umrla TOKOM IGRE U KREVETU!
Šacle i Ana, Foto: Facebook

POČINJE SUĐENJE DECENIJE: Marka optužuju da je UBIO mladu milionerku, on kaže da je umrla TOKOM IGRE U KREVETU!

Nije ni slutila da će hotel La Palma au Lac s pogledom na jezero Maggiore biti njezino posljednje odredište

Objavljeno:

Počinje suđenje problematičnom Marku Šacleu optuženom za ubistvo bogate naslednice koja je pronađena mrtva u sobi švajcarskog hotela.

Ana Rid je voljela skupocene stvari i mogla ih je priuštiti. Bila je poreklom iz britanske imućne porodice, koja je posedovala poznatu ergelu trkačkih konja u Jorkširu.

- Još mi treba kofer Luj Vitona, torba Malberija, mantil Marberia, Lobutan štikle, Šoparov sat i puno, puno toga, napisala je na Twitteru prilikom jedne šoping turneje u Minhenu. Bila je to tipična Ana.

Na putovanju oko sveta, što je bio poklon od oca milionera za njen 21. rođendan, pre nego što je celi svet zahvatila pandemija koronavirusa, i dalje je živela luksuznim životom.

Nije ni slutila da će hotel La Palma au Lac s pogledom na jezero Mađore biti njeno poslednje odredište.

Dobila je sobu 501 na poslednjem spratu koja košta više od 400 evra dnevno čak i van sezone. U Lokarno je došla s dečkom kojega je upoznala na putovanju po luksuznim destinacijama. Nedugo po dolasku u hotel u Lokarnu, ona i dečko otvorili su bocu šampanjca Brut koji košta više od 100 evra. Večerali su u restoranu Osteria Nostrana pokraj jezera.

Porodica i prijatelji koji su Anu opisivali kao pametnu, lepu i vrckastu devojku bili bi šokirani izgledom njenog novog partnera. Mark Šacle imao je izbrijanu glavu prekrivenu tetovažama. Na čelu je imao ispisanu reč warrior (ratnik), a preokrenuti krst krasio je njegov obraz. Na prstima je imao istetovirane inicijale FTW (F*** the world ili For the Win).

Teško je zamisliti neskladniji par od njih: britanska naslednica obrazovana u privatnim školama i bivši izbacivač iz noćnih klubova u Nemačkoj. Bio je osam godina stariji od nje i ima dvoje dece iz prethodne veze.

Izgled često može biti varljiv, ali čini se da to nije bio slučaj s Markom Šacleom, zvanim Mark Dirtywhite. Samo nekoliko sati nakon romantične večere zalivene šampanjcem 9. aprila 2019. godine i fotografije objavljene na Facebooku, Ana je pronađena mrtva u sobi 501 u hotelu La Palma au Lac.

Hotelsko osoblje se priseća da se uzrujani dečko, s kojim se Ana zabavljala tek nekoliko meseci, pojavio u predvorju kako bi digao uzbunu. Obdukcija je pokazala da je Anina smrt nastupila davljenjem, ali su na njenom telu takođe pronađene manje posekotine i prelomi.

Tek sada je okončana istraga o njenoj smrti, a kulminiraće suđenjem Marku Šacleu, koji je optužen za njeno ubistvo i niz drugih krivičnih dela, uključujući prevaru, krađu i zloupotrebu droga.

Njegovo viđenje mračnih događaja koji su se odvijali u sobi 501 bili su ljuta so na tešku ranu Aninoj porodici. Šacle je tvrdio da je umrla tokom seksualne igre koja je pošla naopako. Drugim rečima, rekao je da je njena smrt bila nesreća.

Kako piše Daily Mail, molba za grubi seks postaje sve uobičajenija u Velikoj Britaniji, a popularizovana je nakon velikog filmskog i književnog hita "50 nijansi sive".

Najmanje 18 žena umrlo je u Velikoj Britaniji tokom takozvanog sporazumnog seksualnog nasilja u zadnjih pet godina, što je dovelo do usvajanja amandmana u Zakonu o porodičnom nasilju u kojemu se pristanak na seksualno zadovoljstvo isključuje kao mogućnost za temelj odbrane u slučaju nanošenja teških povreda. Dogodilo se to nakon protesta zbog niza oslobađajućih presuda po takvim osnovama.

Švajcarski tužitelji, međutim, nisu poverovali priči nemačkog izbacivača i smatraju da je motiv bio finansijske prirode zbog Aninog bogatstva. Istražitelji su kasnije pronašli njenu kreditnu karticu skrivenu u liftu u švajcarskom hotelu. Sumnjaju da ju je Šacle ukrao pre ili posle njene smrti, a zatim sakrio, nadajući se da će se vratiti po nju kako bi je kasnije koristio.

U svakom slučaju, Mark Šacle bio je potpuno neprikladan materijal za dečka i teško je proceniti koliko je Ana saznala o njemu u kratkom vremenu koje su proveli zajedno. Kako otkriva Daily Mail, Šacle ima popriličan kriminalni dosje, među kojima su i presude za nasilje, a odležao je i zatvorsku kaznu. Takođe je imao problema s alkoholom i kokainom, a prema rečima njegove bivše devojke koja je dala izjavu za nemačke medije, bio je u velikim dugovima.

Na društvenim mrežama koristio je ime Marc Dirtywhite, što na uličnom slengu znači sirovi kokain, ali Dirty White Boys je ime radikalne desničarske grupe.

Njegov advokat na upit o pređašnjim presudama i mogućim vezama s radikalnom desnicom, odgovara da nisu povezane sa slučajem smrti Ane Rid, koja dolazi iz totalno drugačijeg društvenog miljea.

Ona i njena sestra Mili odrasle su u Harogejtu u imućnoj porodici koja osim poznate ergele konja posjeduje nekretnine u Monaku. Mnogi smatraju da je Ana bila razmažena devojka, ali oni koji ju poznaju bolje tvrde da je bila dražesna mlada dama, koja je rado čuvala decu komšija i nasledila je porodične gene za konjske trke.

Dženifer Birtvistl, vlasnica konjičkog centra u Haogejtu učila je Anu da jaše dok je bila mlađa.

- Poznavala sam je 10 godina i u to vreme nikad nije imala dečka, konji i jahanje bili su njen život. Drugim devojkama je govorila da bi radije imala konja nego dečka. Bila je jako dobra jahačica, učestvovala je u takmičenjima i mi smo se nadali da će napraviti karijeru u konjičkom sportu, ali to se nije dogodilo.

Anina majka Meri umrla je iznenada kada je Ani bilo 17 godina. Tragedija je imala loše posledice za mladu Anu koja je upala u loše društvo i popustila u školi. Jednom je završila u bolnici jer je pala pijana s motociklom.

Bila je jako talentovana, ali preko noći joj se svet srušio. U nekom trenutku se preselila u Berlin, gde je radila kao manekenka i bila je rado viđen gost u prestižnim klubovima u Sohou, gde se okuplja britanski jet-set. Tokom 2008. napustila je Berlin i krenula na putovanje oko sveta pre nego što je završila u luksuznom hotelu na obali jezera Mađore. Na društvenim mrežama objavljivala je fotografije iz Azije, Evrope, a veruje se da je Šaclea upoznala na Tajlandu.

Na jednoj fotografiji poziraju na krovu zgrade kraj bazena s palmama u pozadini.

Mišel Bohler ima dvoje dece koje je dobila iz veze s Šacleom koja je trajala osam godina. Tvrdi da nikada nije bio nasilan prema njoj i smatra da nije ubio Anu.

- To je 100 posto istina, rekla je za Daily Mail.

Istina je takva da je Schatzle služio zatvorsku kaznu od 8 meseci zbog napada u rodnom gradu kada je upoznao Anu. 2018. na ulici je jedan 17-godišnjak slučajno naleteo na njega. Izvinio se, ali Šacle je postao agresivan da su ga prijatelji morali držati. Otrgao se i potrčao za tinejdžerom.

Pljunuo je u facu dečka i napao ga, a kasnije je bolnici ustanovljeno da dečko ima ubodne rane. Tri godine ranije izbio je zub muškarcu u još jednom obračunu, za koji je osuđen na šest meseci zatvora i određen mu je boravak u centru za odvikavanje od alkohola i droge.

Takođe, imao je nasilni ispad na parkiralištu jer se jedan vozač pobunio kada je Šacle svojim Alfa Romeom zauzeo nekoliko mesta. Razbio mu je auto. Radio je kao izbacivač u nekoliko pubova i noćnih klubova. Navodno je bio dužan oko 5.700 evra. Putovanje na Tajland navodno je finansirao prihodima iz prevare u osiguranju.

Ana Rid nije mogla da izabere lošijeg partnera. Gosti hotela navodno su se žalili na buku koja je dolazila iz sobe 501 kratko pre nego što je Ana pronađena mrtva. Šacle je uhapšen samo nekoliko sati kasnije.

Anin otac i sestra doputovali su u Švajcarsku odmah nakon što su čuli tragične vesti.

Advokat Jasar Ravi, koji brani Šaclea, kaže da će odbranu bazirati na Markovoj priči da je Ana stradala tokom seksualne igrice.

- Bio je to nesrećan slučaj. On je istrčao iz sobe i potražio lekara u hotelu. Dogodilo se u sobi tako da nema svedoka, rekao je.

Odbrana koja se bazira na grubom seksu naišla je na oštre kritike zbog posramljivanja žrtve i dodatnog traumatizovanja porodice žrtve pa je britanski parlament odlučio da takvu praksu stavi van zakona. Ali, Marku Šacleu sudiće se u Švajcarskoj.

Anina porodica nikada nije u javnosti pričala o slučaju.

Bonus video:

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.