ISTORIJSKI TRENUTAK: SUPERBRZA letelica za samo 3 sata odnosi 3 astronauta do MEĐUNARODNE SVEMIRSKE STANICE (VIDEO)
Međunarodna svemirska misija, Foto: Printscreen/Twitter

FASCINANTNO

ISTORIJSKI TRENUTAK: SUPERBRZA letelica za samo 3 sata odnosi 3 astronauta do MEĐUNARODNE SVEMIRSKE STANICE (VIDEO)

Kejt Rubins iz američke NASA i ruski astronauti Sergej Rižikov i Sergej Kud-Sverčkov iz ruske svemirske agencije Roskosmos poleteli su jutros

Objavljeno:

Međunarodna svemirska misija sa dva ruska i jednim američkim astronautom uspešno je lansirana ka međunarodnoj svemirskoj stanici u ruskoj letelici Sojuz, sa kosmodroma u kazahstanskom Bajankuru.

Rusko-američka svemirska misija je lansirana u novoj letelici koja će se znatno brže od prethodnih spojiti sa međunarodnom svemirskom stanicom u orbiti, za manje od 3 sata, i na njoj provesti narednih 6 meseci, preneo je AP.

Kejt Rubins iz američke NASA i ruski astronauti Sergej Rižikov i Sergej Kud-Sverčkov iz ruske svemirske agencije Roskosmos poleteli su jutros u planirano vreme ka međunarodnoj svemirskoj stanici koja orbitira oko Zemlje.

Tamo će zameniti rusko-američki tim koji je na misiji od aprila i predviđeno je da se vrati na Zemlju za nedelju dana.

"Dve nedelje smo proveli u Star sitiju nedaleko od Moskve, a potom 17 dana u Bajankuru u veoma striktnom karantinu i svi smo uradili PCR testove", izjavila je uoči lansiranja američki kosmonaut Kejt Rubins i najavila interesantne testove u svemiru, između ostalih i proučavanje rasta ćelija u vanzemaljskim uslovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.