ASTRONAUTI PRIMETILI NEŠTO STRAŠNO U SVEMIRU: Pokušaće da se izbore sa tim, OVO JE JEDINI NAČIN
Pokušaće da se izbore sa tim, Foto: Profimedia

ZA SVAKI SLUČAJ

ASTRONAUTI PRIMETILI NEŠTO STRAŠNO U SVEMIRU: Pokušaće da se izbore sa tim, OVO JE JEDINI NAČIN

Krhotine će postaji biti najbliže 00:21 po našem vremenu, a astronauti se spremaju i za manevar izbegavanja uz pomoć ruske kapsule Napredak

Objavljeno:

Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (I.S.S.) skrivaju se u svemirskoj kapsuli Sojuz. Iz NASA-e kažu da će za svaki slučaj izvesti manevar izbegavanja.

Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici spremaju se za bliski susret sa nepoznatim krhotinama koje lebde Svemirom, izvestila je na svojim službenim stranicama NASA. Za svaki slučaj, trojica astronauta povukli su se u svemirsku kapsulu Sojuz, a krhotine bi trebale proći svega nekoliko kilometara od stanice.

foto: Printscreen/Twitter

Krhotine će postaji biti najbliže 00:21 po našem vremenu, a astronauti se spremaju i za manevar izbegavanja uz pomoć ruske kapsule Napredak, bespilotne verzije Sojuza koja inače služi za snabdevanje I.S.S.-a , kontrolora leta u Hjustonu i Svemirskog zapovjedništva Sjedinjenih Država.

Trenutno su u stanici trojica astronauta: Chris Cassidy, Anatolij Ivanišin i Ivan Vagner. Krhotine koje će proći pored njih su zapravo 'svemirsko smeće' - ostatci drugih letelica, kojih je u Zemljinoj orbiti više od 250 000, manje su od 10 centimetara, a jure otprilike 10 puta brže od metka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.