NA POTERNICI U RUSIJI! Liderka opozicije i dalje u BEKSTVU!
Ti izbori su izazvali proteste bez presedana u Belorusiji., Foto: Printscreen/Youtube

Haos

NA POTERNICI U RUSIJI! Liderka opozicije i dalje u BEKSTVU!

Pošto Svetlanu Tihanovsku traži Belorusija, koja ima bliske veze sa Rusijom, onda ju je i Rusija stavila na spisak traženih osoba

Objavljeno:

Liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska nalazi na spisku traženih osoba u Rusiji zbog procedura pokrenutih protiv nje u Belorusiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenose tamošnje agencije.

Protivnica beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka nalazi u ruskoj bazi podataka traženih osoba zbog "kršenja krivičnog zakona".

Agencija Ria Novosti prenosi da je u pitanju procedura pokrenuta u Belorusiji zbog "poziva na akcije koje podrivaju nacionalnu bezbednost". Za takvo delo je predvidjena kazna od tri do pet godina zatvora.

Pošto Svetlanu Tihanovsku traži Belorusija, koja ima bliske veze sa Rusijom, onda ju je i Rusija stavila na spisak traženih osoba.

Tihanovska je pobegla iz Belorusije u Litvaniju posle pretnji vlasti u Minsku nakon održanih spornih predsedničkih izbora 9. avgusta. Ti izbori su izazvali proteste bez presedana u Belorusiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.