DEČAK JE GRICKAO NOKTE I ODJEDNOM POČEO DA SE PRESAVIJA OD BOLOVA! U bolnici postavili šokantnu dijagnozu!
Bolnica / Ilustracija, Foto: EPA / ANDREA FASANI

UŽASNO

DEČAK JE GRICKAO NOKTE I ODJEDNOM POČEO DA SE PRESAVIJA OD BOLOVA! U bolnici postavili šokantnu dijagnozu!

Lekar ubrzo saopštio roditeljima šta je pravi uzrok

Objavljeno:

Dilana Holideja (11) roditelji su odvezli u bolnicu nakon što je njegova majka posumnjala da mu se prst inficirao zbog grickanja noktiju. Dečka je u bolnici, gde se lekari bore za njegov život, nakon što se ispostavilo da je ta “infekcija” zapravo simptom dijabetesa tipa 1!

Dilan je primljen u bolnicu nakon što se njegovo stanje naglo pogoršavalo i jedva da je mogao sam da stoji. Vrištao je od bolova i imao je čak i epizode halucijancija. Ubrzo je izgubio i svest, zbog čega se njegova majka uplašila da je reč o sepsi.

Međutim, lekar je ubrzo saopštio roditeljima šokantnu dijagnozu – dečaku je dijabetes tipa 1 izazvao ove zdravstvene probleme.

Njegova majka kaže da je bilo zastrašujuće, da se videlo da “nije pri sebi” i da je trpeo užasne bolove.

Nakon što mu se kod kuće najpre slošilo – cele noći je imao mučnine i jedva je stajao na nogama, roditelji su ga odveli u bolnicu, gde je testovima utvrđeno da je nivo šećera u krvi bio neverovatno visok – 30mmol/L, dok je kod dece normalan nivo između 4 i 7mmol/L.

Njegova majka kaže da ne sme ni da zamisli šta bi bilo da ga nisu doveli u bolnicu, a ističe i da želi da drugi roditelji budu svesni simptoma jer to može da se desi bilo kome.

Dijabetes tipa 1 je autoimuno stanje, gde imuni sistem greškom napada ćelije u pankreasu, detektujući ih kao opasnost. Ukoliko se ne leči, ovo stanje može da ima i fatalne posledice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.