Natalija je PRVA primila PUTINOVU VAKCINU protiv korone! Ona je prijateljica njegove ĆERKE, evo kako se sada OSEĆA!
Natalia Popova, Foto: printscreen

ona je među prvima

Natalija je PRVA primila PUTINOVU VAKCINU protiv korone! Ona je prijateljica njegove ĆERKE, evo kako se sada OSEĆA!

Dimitrijev takođe kaže da se prvo jednomesečno testiranje na 38 dobrovoljaca završilo ove nedelje

Objavljeno:

Menadžer Ruskog fonda za direkta ulaganja vrednog 10 milijardi dolara Kiril Dimitrijev (45) tvrdi da su on, njegova žena Natalija Popova (27) i njihova porodica primili eksperimentalnu vakcinu protiv koronavirusa razvijenu u Moskvi, piše Dejli Mejl.

Ruski bogataš kaže da su oni zahvaljujući tome razvili duplo više antitela nego što ima prosečna zaražena osoba i dodaje da Rusija sprema 3. fazu testiranja. Prema njegovim rečima plan je da se krene sa masovnom imunizacijom do kraja godine, a njegova zemlja će možda biti prva u svetu koja će sprovesti ovaj poduhvat.

Dimitrijev takođe kaže da se prvo jednomesečno testiranje na 38 dobrovoljaca završilo ove nedelje, posle čega je zaključeno da je vakcina bezbedna i izaziva odgovor imunog sistema, ali da još uvek nije utvrđena snaga tog odgovora.

Treća faza ispitivanja bi, prema njemu, trebalo da počne u avgustu, obuhvataće nekoliko hiljada ljudi, a pored Rusije obaviće se i u dve bliskoistočne zemlje. Povodom toga su se vodili pregovori sa Saudijskom Arabijom, koja bi, kako kaže trebala da bude partner u proizvodnji.

“Na osnovu dosadašnjih rezultata verujemo da vakcina trebalo da bude odobrena u avgustu, a u nekim drugim zemljama tokom septembra. To bi značilo da bi ovo možda bila prva odobrena vakcina u svetu”, kaža Dimitirijev.

Moskovski Institut Gamaleja razvio je ovu potencijalnu vakcinu protiv koronavirusa i proizvodi doze za klinička testiranja, dok je farmaceutska kompanija “Alium” zadužena za pakovanje u bočice.

I jedni i drugi proširuju kapacitete svojih laboratorija kako bi mogli da počnu masovnu proizvodnju narednih meseci, rekao je Dimitrijev i u izjavi za Rojters dodao da bi Rusiji trebalo vakcinisati 40 do 50 miliona ljudi kako bi se dostigao imunitet krda.

Inače, pored Dimitrijeva, njegova supruga Natalija je takođe moćna figura u moskovksim političkim krugovima i, kako se spekuliše, vrlo je bliska sa Katarinom Tihonovom za koju mnogi veruju da je najstarija ćerka predsednika Vladimira Putina.

Popova je, naime, direktorka u Fondaciji Inopraktika koja sarađuje sa najmoćnijim korporacijama u zemlji, dok je na njenom čelu je Tihonova. Pored toga, Natalija je voditeljka naučnih emisija državnog TV kanala “Rusija 24”, a bavi se i modelingom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objectiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.