PUTIN ZADAO NOVI UDARAC AMERIKANCIMA! Doneo ODLUKU od koje će SE PUŠITI, PLANETA GORI posle OVOGA!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/Daily Mail

RUSIJA

PUTIN ZADAO NOVI UDARAC AMERIKANCIMA! Doneo ODLUKU od koje će SE PUŠITI, PLANETA GORI posle OVOGA!

Kompenzacija za gubitke zbog zamrznute ruske imovine u SAD-u

Objavljeno: 23:19h

Rusija će evidentirati američku imovinu, uključujući vrednosne papire, koji bi se mogli koristiti kao kompenzacija za ruske gubitke zbog zamrznute ruske imovine u Sjedinjenim Državama, prema ukazu koji je potpisao ruski predsednik Vladimir Putin.

Pregovarači G7 nedeljama raspravljaju o tome kako najbolje iskoristiti rusku imovinu u vrednosti od oko 300 milijardi dolara, u različitim glavnim svetskim valutama i državnim obveznicama, zamrznutih ubrzo nakon što je Moskva napala Ukrajinu u februaru 2022.

Kompenzacija za gubitke zbog zamrznute ruske imovine u SAD-u

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/ Daily Mail

U ukazu donesenom danas popisani su vrednosni papiri, nekretnine, pokretna imovina i imovinska prava od imovine u vlasništvu SAD-a koja podleže zapleni.

Bivši predsednik Dmitrij Medvedev prošlog meseca je priznao da je u Rusiji zanemariva količina američke državne imovine i da bi bilo kakav odgovor Rusije bio asimetričan, što znači da bi se više odnosio na imovinu privatnih osoba.

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Profimedia

Imovina brojnih stranih ulagača u Rusiji, uključujući fizičke osobe i velike američke investicione fondove, drži se na posebnim računima "tipa C", koje je Rusija uvela nedugo nakon što je poslala vojsku u Ukrajinu, a potom pogođena nizom zapadnih sankcija u februaru 2022.

Novac na tim računima ne može se preneti iz Rusije bez dopuštenja ruskih vlasti.

Bonus video:

02:47

PUTIN DOŽIVEO DEBAKL U DIJASPORI: Ti Rusi neće moći da se vrate u zemlju?! Obradović: Institucijama u Rusiji se ne može verovati

(Espreso/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.