ULICA I SAMO ULICA: ''KOLEKTIVOSI'' haraju Karakasom i likvidiraju kritičare vlasti!
Foto: Reuters

brutalna banda

ULICA I SAMO ULICA: ''KOLEKTIVOSI'' haraju Karakasom i likvidiraju kritičare vlasti!

Predsednik Maduro odlaže izbore i građani su nezadovoljni
Objavljeno:

Oružje je, međutim, ostalo u rukama Kolektivosa. Stopa ubistava je eksplodirala, a Karakas postao najopasnija prestonica na svetu.

Povrh svega, protiv vodećih ličnosti vlade u SAD se vodi istraga zbog trgovine drogom. Dvojica rođaka predsedničkog para već su uhapšeni i osuđeni, a istraga se vodi i protiv potpredsednika Tareka el Aisamija i sive eminencije venecuelanskih socijalista, bivšeg predsednika parlamenta Diosdada Kabelja. Da bi zastrašio demonstrante, Kabeljo, kojeg opozicija smatra predvodnikom Kolektivosa, u aprilu je zapretio u svojoj TV emisiji da će ulice goreti ako Kolektivosi izađu na ulicu.

Umešanost vlade u takve oblike ekstremnog nasilja je i jedan od razloga što Maduro i njegova klika ne mogu tek tako da odu: bez garancije amnestije i bezbednog egzila u Karakasu neće biti promene vlasti.

foto: Reuters

"Amnesti internešnel" je nedavno podneo dokaze o ugnjetavanju opozicije u Venecueli. Kritičari režima svedoče o ciljanim napadima ovih grupa na njihove kuće. Policija i vlast samo gledaju - bespomoćnosti i nemoć služe kao instrumenti vlasti, piše nemački list.

Veliki deo opozicije je već uhapšen, a onima koji nisu iza rešetaka zabranjeno je da obavljaju profesiju.

foto: Reuters

Od kada je doživeo ubedljivi poraz od opozicije na parlamentarnim izborima pre dve godine, Maduro vlada posredstvom vanrednog stanja i specijalnih dekreta, čime ignoriše izbornu volju svog naroda.

Nove poraze na regionalnom i komunalnom nivou Maduro sprečava tako što jednostavno odlaže izbore.

foto: Reuters

Nova strategija za njegovo održavanje vlasti sada treba da uđe u novi ustav. Za njega će biti zadužena Ustavotvorna skupština, u kojoj neće odlučivati partije, već narod. Prema Madurovom shvatanju narod su, međutim, samo pristalice Socijalističke partije, dok su svi ostali plaćenici stranih sila.

Opozicija je užasnuta. “Ulica i samo ulica” - najavljuje pripadnik opozicije Huan Rekesens, koji je uveren:

- Ustavotvorna skupština je poslednja Madurova greška.

Ili poslednji korak do uvođenja diktature prema kubanskom modelu.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.