ULICA I SAMO ULICA: ''KOLEKTIVOSI'' haraju Karakasom i likvidiraju kritičare vlasti!
Foto: Reuters

brutalna banda

ULICA I SAMO ULICA: ''KOLEKTIVOSI'' haraju Karakasom i likvidiraju kritičare vlasti!

Predsednik Maduro odlaže izbore i građani su nezadovoljni
Objavljeno:

Studentkinja Paola Ramirez poginula je od metka u glavu koji je u prolazu ispalila banda motorista u prolazu. Nekoliko njih je usporilo kada su videli da leži na asfaltu oblivena krvlju, ali niko se nije zaustavio. Malo kasnije, očajni prijatelji pokušali su da je ožive, ali uzalud.

Ona je još jedna žrtva krvave borbe za vlast između vlade i opozicije u Venecueli. Njena sudbina ilustruje brutalnost i samovolju bandi poznatih kao "Kolektivos", koje šire strah i trepet, sa određenim ciljem. Opozicija tvrdi da su "kolektivosi" u službi predsednika Nikolasa Madura, dok vlada Venecuele te tvrdnje odbacuje.

foto: Reuters

Svako može svuda i u svakom trenutku postati njihova žrtva - glasi perfidna poruka koja se krije iza ovog krvoprolića. Samim tim, demonstracije su ispit hrabrosti, u kome učesnici stavljaju život na kocku.

Južna Koreja bira predsednika: Velika izlaznost, nema drugog kruga!

Paola Ramirez je nosila belu majicu, boju mirovnih protesta građanske opozicije, što ju je očigledno koštalo života: ubila ju je banda koja progoni kritičare vlasti.

Vođa opozicije Enrike Kapriles postavio je video na svom Tviter profilu i napisao:

- Ovako ubijaju Madurove paravojne grupe. Ujedinjene nacije i Ameriko, gledajte!

foto: Reuters

Kada je 1999. izabran za predsednika, pukovnik Ugo Čavez (koji je 2013. preminuo od raka) naoružao je svoje pristalice u siromašnim četvrtima da bi u slučaju američke invazije odbranili “revoluciju”. Čavez je s jedne strane imao razloga za ovakav potez, s obzirom da su kasnije i njega samog pojedini faktori uz podršku SAD nekoliko puta pokušali da svrgnu sa vlasti.

Međutim, invazija je izostala, a omražena američka imperija na severu do danas je jedan od najboljih i najvažnijih klijenata venecuelanske državne naftne industrije, piše emački "Velt".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.