ZELENSKI OTKRIO KO ĆE POMOĆI UKRAJINI: Niko nije očekivao ovu zemlju, EVO ŠTA IM ŠALJU, Putin na iglama
Foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

KO BI REKAO

ZELENSKI OTKRIO KO ĆE POMOĆI UKRAJINI: Niko nije očekivao ovu zemlju, EVO ŠTA IM ŠALJU, Putin na iglama

Pripremamo nove sporazume sa partnerima

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje određeni broj novih sporazuma o isporukama naoružanja Ukrajini, koji bi trebalo da budu potpisani sledećeg meseca.

"Pripremamo nove sporazume sa partnerima. Jake bilateralne sporazume. U januaru i februaru bi trebalo da imamo rezultate. Postoje određeni datumi kada se mogu očekivati novi i jaki sporazumi", rekao je Zelenski u videu obraćanju, prenosi Rojters.

Zelenski nije naveo zemlje sa kojima se nada da će postići nove bilateralne sporazume, ali poslednjih nekoliko nedelja predsednik Ukrajine imao je intenzivne diplomatske aktivnosti pokušavajući da obezbedi snažniju političku i vojnu podršku.

Rojters navodi da su se, nakon izbijanja sukoba sa Rusijom u februaru 2022. godine, zapadni saveznici Ukrajine ujedinili da zvaničnom Kijevu obezbede nezapamćenu vojnu i svaku drugu pomoc.

Novac i vojna oprema poslednjih meseci sporo pristižu u Ukrajinu, pošto u SAD raste protivljenje obezbeđivanju veće pomoci za Kijev, dodaje agencija.

Bonus video

01:08

NEMAČKA PRUŽA PODRŠKU ZA KURTIJEVE AKCIJE Garić analizira novonastale tenzije na KiM: Kurti nije postao Zelenski o kojem mašta!

(Espreso/Agencije/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.