PUTIN JE REKAO NEŠTO ZBOG ČEGA JE CEO SVET ZANEMEO: Zelenski će poludeti kad čuje, da li je moguće?
Foto: Printscreen/tvzvezda.ru

AUUUU!

PUTIN JE REKAO NEŠTO ZBOG ČEGA JE CEO SVET ZANEMEO: Zelenski će poludeti kad čuje, da li je moguće?

Odustavši od pregovora oni su ih odbili

Objavljeno:

Ukrajinska kontraofanziva je propala, inicijativa na frontu je u potpunosti na ruskoj strani, a neprijatelj je iznenađen postignućima ruskog naroda i države, kaže predsednik Rusije

Ukrajina je sama odustala od pregovora sa Rusijom, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predsednicima lokalnih samouprava, koji je usledio nakon svečane dodele nagrada na forumu "Mala otadžbina – snaga Rusije".

"Odustavši od pregovora oni su ih odbili. Sve smo se bili dogovorili. Dan kasnije, sve dogovore bacili su u kantu, a sada su i javno rekli, uključujući i šef njihove pregovaračke grupe, koji je rekao: 'Da, bili smo spremni, propustili smo šansu (da bude postignut dogovor sa Moskvom), pošto je došao tadašnji premijer Velike Britanije Boris Džonson, koji nas je naterao da ne sprovedemo u delo ono što smo se dogovorili'", rekao je Putin, a zatim dalje prokomentarisao kako sve to pokazuje da Ukrajinci nemaju samostalnost da sami reše probleme.

"Glupani, zar ne? I direktno govore da, ukoliko bi pristali na to (dogovor sa Rusijom), odavno bi se sve već bilo završeno, pre godinu i po dana".

Istakao je da je inicijativa na frontu sada, u svakom slučaju, na strani Rusije.

Kontraofanziva Ukrajine je, kako kaže, propala i, ukoliko se ovako nastavi, uskoro može biti postavljeno pitanje opstanka Ukrajine kao države, što će biti odgovornost trenutnih vlasti u Kijevu.

Naglasio je da Ruse nije moguće pobediti, i da svi oni koji su izdajnici, i koji šalju nekakve signale NATO-u, nikada neće uspeti u svojim naporima.

"Ovo što se sada dešava, odnosno ujedinjenost našeg društva, jačanje naše privrede, i to ne samo kada je reč o poljoprivredi ili industriji, rast potencijala oružanih snaga – sve ovo je potpuno iznenađenje za neprijatelja! Potpuno i apsolutno!", objasnio je.

Rusija će, kako kaže, uvek braniti svoje interese.

Govoreći o uzrocima koji su doveli do krize, Putin je poručio da je do ovakve situacije dovelo jačanje nacionalizma u Ukrajini nakon raspada SSSR-a.

Ujedno je osudio navodni mirovni plan predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, koji podržava Zapad, a na čije je nedostatke još ranije, podsetimo, ukazao i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Putin za ovaj predlog kaže da se radi o "nastavku realizacije dekreta predsednika Ukrajine o tome da je zabranjeno pregovarati sa Rusijom".

Podsetio je i da Oružane snage Ukrajine nastavljaju da gađaju civile.

"Ljudi sa strane pitaju: 'Zašto vlasti u Kijevu rade to što rade? Granatiraju mirne gradove, gađaju trgove. Kakav je vojni smisao u tome?'", rekao je predsednik Rusije, nakon čega je i odgovorio:

"Nikakav. Nula. Zašto to rade? Postoji odgovor: da pokažu svom narodu i sponzorima, koji daju novac za oružje i municiju, da su sposobni da odgovore na akcije Rusije".

Bonus video

04:37

OVO SU TEŠKE REČI, A OČIGLEDNO JE DA PUTIN DRŽI DATU REČ Anlitičari o pretnji Nemačke da ŠALJE TRUPE: Poljska će SLEDITI PRIMER

(Espreso/RT/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.