KIM DŽONG UN POVUKAO POTEZ KOJI ĆE MNOGE OSTAVITI NEME? Obratio se Putinu OVIM REČIMA, poslao JASNU I GLASNU PORUKU
Kim Džong Un i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

au!

KIM DŽONG UN POVUKAO POTEZ KOJI ĆE MNOGE OSTAVITI NEME? Obratio se Putinu OVIM REČIMA, poslao JASNU I GLASNU PORUKU

Severna Koreja je nazvala rat u Ukrajini posrednim ratom SAD, čiji cilj je uništenje Rusije i osudila vojnu pomoć koja se šalje Kijevu

Objavljeno: 13:46h

Severnokorejski vođa Kim Džong Un pružio je "punu podršku" Pjongjanga Moskvi u poruci upućenoj danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, javili su državni mediji.

Kim je uputio čestitke svom ruskom kolegi povodom nacionalnog praznika Rusije, jedne od retkih zemalja saveznica Pjongjanga.

Severnokorejski narod pruža "svoju punu podršku i solidarnost ruskom narodu u teškoj borbi za odbranu svog svetog cilja očuvanja suverenih prava, razvoja i interesa svoje zemlje protiv arbitrerne i autoritarne prakse imperijalista", navodi se u poruci koju je objavila severnokorejska novinska agencija KCNA.

U poruci se ne pominje izričito invazija Ukrajine ni učešće Moskve u oružanom sukobu već se hvali "dobra odluka i upravljanje Putina...da osujeti rastuće pretnje neprijateljskih snaga".

Kim Džong Un
foto: Profimedia

Severna Koreja je nazvala rat u Ukrajini posrednim ratom SAD, čiji cilj je uništenje Rusije i osudila vojnu pomoć koja se šalje Kijevu.

Vašington je u januaru optužio Severnu Koreju da šalje rakete i projektile ruskoj paravojnoj grupi Vagner što je Pjongjang demantovao.

Vašington je zatim u martu naveo da ima dokaz da Moskva traži oružje od Pjongjanga za svoju ofanzivu u Ukrajini u zamenu za hranu za Severnu Koreju. Kao stalna članica Saveta bezbednosti UN Rusija dugo već ulaže veto na usvajanje sankcija protiv Severne Koreje zbog njenog nuklearnog programa i njenih ponovljenih raketnih proba.

01:52

KIM DŽONG UN SA ĆERKOM NA TESTIRANJU NUKLEARNE RAKETE! Devojčica ga mazila po glavi pred generalima

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.