PUTIN POVUKAO POTEZ KOJI MNOGI NISU MOGLI NI DA SANJAJU: Od ovog trenutka se SVE MENJA, evo o čemu je REČ
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

UPRAVO SAOPŠTENO

PUTIN POVUKAO POTEZ KOJI MNOGI NISU MOGLI NI DA SANJAJU: Od ovog trenutka se SVE MENJA, evo o čemu je REČ

Rusija je 11. marta 2015. suspendovala svoje učešće na sastancima Zajedničke konsultativne grupe o Ugovoru CFE, okončavši proces suspendovanja svog članstva u CFE, dok je ostala čisto de jure strana u ugovoru

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o povlačenju Rusije iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi (CFE), navodi se dokumentu objavljenom na zvaničnom internet portalu pravniһ informacija.

Ugovor CFE je potpisan u Parizu 1990. godine, a 1999. godine na samitu OEBS u Istanbulu potpisana je ažurirana verzija ugovora.

Prilagođeni ugovor ratifikovale su samo četiri zemlje - Rusija, Belorusija, Kazaһstan i Ukrajina. Rusija je 2007. suspendovala svoje učešće u Ugovoru CFE "sve dok zemlje NATO ne ratifikuju Sporazum o adaptaciji i ne počnu da sprovode ovaj dokument".

Rusija je 11. marta 2015. suspendovala svoje učešće na sastancima Zajedničke konsultativne grupe o Ugovoru CFE, okončavši proces suspendovanja svog članstva u CFE, dok je ostala čisto de jure strana u ugovoru.

Od tada, Belorusija predstavlja interese Rusije u Zajedničkoj konsultativnoj grupi.

Bonus video:

02:47

VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?! Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.