KIM DŽONG UN U JAVNOSTI POSLE SKORO MESEC DANA: Dao zeleno svetlo za njegov "AKCIONI PLAN", ovo će dići TENZIJE!
Kim Džong Un, Foto: Profimedia

SAOPŠTENO

KIM DŽONG UN U JAVNOSTI POSLE SKORO MESEC DANA: Dao zeleno svetlo za njegov "AKCIONI PLAN", ovo će dići TENZIJE!

Poseta je bila Kimovo prvo javno pojavljivanje u poslednjih mesec dana

Objavljeno:

Severnokorejski lider Kim Džong-un je izvršio inspekciju prvog vojnog špijunskog satelita Severne Koreje i dao zeleno svetlo za njegov "budući akcioni plan", izvestili su državni mediji u Pjongjangu.

On je tokom posete vazduhoplovnoj agenciji Severne Koreje, naglasio da je izviđanje iz svemira ključno za suprotstavljanje SAD i Južnoj Koreji, prenosi AP.

Kim je tokom posete u utorak odobrio neodređeni "budući akcioni plan" u pripremama za lansiranje satelita, saopštila je severnokorejska novinska agencija KCNA. Pjongjang nije objavio ciljni datum lansiranja, za koji neki analitičari navode da bi mogao biti u narednih nekoliko nedelja.

Kim Džong Un, Ćerka Kim Džong Una
foto: STR / AFP / Profimedia

Fotografije koje su u utorak objavile novine Rodong Sinmun prikazuju Kima i njegovu ćerku, obučene u bele laboratorijske mantile, kako razgovaraju sa naučnicima u blizini objekta koji izgleda kao glavna komponenta satelita.

Poseta je bila Kimovo prvo javno pojavljivanje u poslednjih mesec dana, nakon prethodne posete vazduhoplovnom centru 18. aprila, kada su državni mediji objavili da je satelit izgrađena.

02:08

Stoltenberg, incident u poljskoj izazvala je ukrajinska raketa

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.