TVRDI DA BI IM SE RAZORILA EKONOMIJA: Premijer jedne zemlje PROGOVORIO O SANKCIJAMA RUSIJI!
Vladimir Putin, Foto: PrintScreen/ Twitter/ zoranceran

saradnja

TVRDI DA BI IM SE RAZORILA EKONOMIJA: Premijer jedne zemlje PROGOVORIO O SANKCIJAMA RUSIJI!

Hiljade pristalica opozicije okupile su se u aprilu na protestu protiv vlasti

Objavljeno: 15:32h

Tbilisi ne može sebi da dozvoli da Moskvi uvede sankcija koje bi mogle da "razore" ekonomiju Gruzije, izjavio je danas gruzinski premijer Irakli Garibašvili, dok je opozicija u toj zemlji na nedavnim demonstracijama optužila vlast za zatvaranje protivnika, ućutkivanje nezavisnih medija, saradnju sa Kremljom i nastojanje da zemlju ne uvede u Evropsku uniju (EU).

Nekoliko dana po obnavljanju vazduhoplovne linije između Tbilisija i Moskve, u jeku rata u Ukrajini, gruzinski lider je branio poziciju svoje zemlje koja je na meti kritika međunarodne zajednice.

"Ne samo da bismo naneli štetu Gruziji, već bismo razorili svu ekonomiju i ugrozili interese naše zemlje i našeg naroda ako bismo uveli bilo kakav oblik ekonomskih sankcija Rusiji", rekao je on na forumu u Kataru.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/The Telegraph

Proruske separatističke republike Abhazija i Južna Osetija proglasile su nezavisnost od Gruzije početkom 1990-ih, posle raspada SSSR-a. Posle kratkog rata s Gruzijom 2008, Rusija je faktički preuzela kontrolu nad obe te teritorije i priznala njihovu nezavisnost.

Garibašvili je kritikovao međunarodnu zajednicu koja je tada, kako je rekao, "nastavila normalne odnose s Rusijom".

"Gde je tu logika? Naš rat nije bio rat, a rat u Ukrajini jeste rat?", pitao je on, podsetivši da je Rusija 2008. godine zauzela 20 odsto gruzinske teritorije i postavila dve vojne baze.

Gruzija zvanično želi da se pridruži Evropskoj uniji i NATO, ali nevladine organizacije i opozicioni aktivisti vladajuću stranku "Gruzinski san" optužuju da ima proruski i autoritarni stav.

Hiljade pristalica opozicije okupile su se u aprilu na protestu protiv vlasti u Tbilisiju.

Bonus video:

03:26

RUSIJA ČUVA VOJNE EFEKTIVE ZA NEŠTO VEĆE! Dr Kovač: Na kraj rata bi presudno mogla da utiče TAJNA AMERIČKA DIPLOMATIJA

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.