PUTIN I ZELENSKI PRISTALI NA 1 STVAR: Ovome se NIKO NIJE NADAO, dali su ZELENO SVETLO!
Putin i Zelenski, Foto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AP Photo Vadim Ghirda AP, Ukrainian Presidential Press Office via AP AP

napredak?

PUTIN I ZELENSKI PRISTALI NA 1 STVAR: Ovome se NIKO NIJE NADAO, dali su ZELENO SVETLO!

U saopštenju se navodi da su Putin i Zelenski dali zeleno svetlo

Objavljeno:

Južnoafrički predsednik Siril Ramafosa izjavio je danas da su predsednici Rusije i Ukrajine pristali da u odvojenim sastancima razgovaraju sa delegacijom šefova afričkih država o planu za okončanje rata u Ukrajini.

Ramafosa je tokom vikenda telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim koji su mu rekli da će afričke lidere ugostiti u Moskvi i Kijevu. Mirovnu misiju činiće, pored Ramfose i predsednici Zambije, Senegala, Konga, Ugande i Egipta, saopšteno je iz kabineta šefa Južne Afrike.

U saopštenju se navodi da su Putin i Zelenski dali zeleno svetlo za započinjanje priprema sastanaka ali bez dodatnih informacija o mogućim parametrima razgovora.

Siril Ramafosa
Siril Ramafosafoto: Profimedia

Zelenski je ranije rekao da neće razmatrati mirovni sporazum za okončanje rata sve dok se ruske snage potpuno ne povuku sa ukrajinske teritorije.

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš obavešten je o planiranim sastancima afričke delegacije i pozdravlja tu inicijativu.

Bonus video:

02:47

VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?! Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.