PUTIN SE ISPALIO PRED KAMERAMA? Otkrio TAJNU oko posete za Uskrs? Mreže GORE zbog ovog "PROPUSTA" (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

interesantno

PUTIN SE ISPALIO PRED KAMERAMA? Otkrio TAJNU oko posete za Uskrs? Mreže GORE zbog ovog "PROPUSTA" (VIDEO)

Putin je prisustvovao sastanku vojne komande u Hersonskoj oblasti

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je vojne štabove u ukrajinskim regionima Herson i Lugansk, koji su delimično pod kontrolom ruske vojske, saopštio je Кremlj u utorak.

Putin je prisustvovao sastanku vojne komande u Hersonskoj oblasti da bi saslušao izveštaje komandanta Vazdušno-desantnih snaga i grupe armija "Dnjepar" i drugih visokih oficira o situaciji u oblasti Herson i Zaporožja, koje je Moskva proglasila delom Rusije.

Istovremeno, Putin je vojnicima čestitao Uskrs i poklonio im kopiju ikone "Spasitelj nerukohvatni", koja je pripadala, kako je naglasio, "jednom od najuspešnijih ministara odbrane Ruske imperije".

Obraćajući se komandantu Vazdušno-desantnih snaga, general-potpukovniku Mihailu Jurjeviču Teplinskom, Putin je rekao da ikonu može da ponese sa sobom u rat.

Portparol Кremlja Dmitrij Peskov rekao je, kako je prenela agencija AP, da su posete održane u ponedeljak, a ruski državni mediji su, kako prenosi Njuzvik, javili da putovanje nije bilo unapred pripremljeno.

Međutim, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio je na Tviteru snimak Putinovog predstavljanja ikone tokom, kako tvrdi, Putinove navodne posete okupiranim ukrajinskim teritorijama i u objavi ukazao na zanimljivu izjavu od ruskog autokrate.

- Rekao je: ’Dolazi Uskrs’ – što znači da je putovanje bilo ranije - napominje Geraščenko.

Inače, pravoslavni vernici su prošle nedelje, 16. aprila, proslavili Vaskrs.

Кako prenosi ruski nezavisni medij Meduza, nakon proučavanja video snimka Putinovog putovanja koji je prvobitno distribuirala pres služba Кremlja, novinari su primetili da se čuje kako ruski predsednik kaže vojnom komandantu: "Uskoro je Uskrs, zar ne?".

Međutim, verzija video snimka objavljena na zvaničnom sajtu Кremlja je uređena kako bi zvučalo kao da Putin govori: "Uskrs je, zar ne?". To bi, kako se navodi, moglo sugerisati da je poseta održana prošle nedelje.

AP prenosi da je Putin čestitao vojnim jedinicama pravoslavni Uskrs i poklonio im ikone na obe lokacije koje je posetio.

Herson i Lugansk su dva od četiri regiona koje je Rusija nezakonito pripojila prošle godine, što je potez za koji zapadne zemlje kažu da je protiv međunarodnog prava i da ne priznaju aneksiju, prenosi "Jutarnji list".

Ovo je bila prva Putinova poseta Hersonskoj oblasti. Кako je saopšteno u Moskvi, on je 19. marta boravio u Marijupolju, a potom je posetio i Rostov na Donu, gde je održao sastanak i saslušao izveštaje vojnih vođa u štabovima tzv. specijalne vojne operacije, kako Кremlj naziva invaziju na Ukrajinu u punom obimu.

Bonus video:

02:07

OVO JE BIO PRAVI RAZLOG POSETE SI ĐINPINGA MOSKVI! Šahrmanjan: Vladimir Putin je bio glavna karika u planu, JEDNO JE SIGURNO

(Espreso/ Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.