OSETILA JE OGROMAN BOL U BEŠICI I HITNO OTIŠLA KOD LEKARA: Kad su videli šta je unutra, sablaznili su se
Medicinska sestra u ordinaciji, Foto: Profimedia

BOŽE SAČUVAJ

OSETILA JE OGROMAN BOL U BEŠICI I HITNO OTIŠLA KOD LEKARA: Kad su videli šta je unutra, sablaznili su se

Žena je podvrgnuta ultrazvuku i rendgenskom snimku

Objavljeno:

Žena (29) iz Izraela javila se u Hitnu pomoć požalivši se na nelagodnost pri mokrenju i bolove u stomaku. Otkrila je da je tokom igre sa samom sobom greškom ubacila kristalni dildo u uretru, cev kroz koju urin izlazi iz tela.

Uprkos tome što je provela nekoliko sati pokušavajući da ukloni predmet, koji je bio skoro 10 cm dugačak i 2,5 cm širok, nije uspela da ga izvadi.

Lekari medicinskog centra “Šare Zedek” u Jerusalimu su i ranije imali takve situacije, ali smatraju da je ovo najobimniji objekat ikada uklonjen na ovaj način. Do tada je prethodni rekord bio širok 2,4 cm.

Žena je podvrgnuta ultrazvuku i rendgenskom snimku, koji su pokazali da joj je dildo horizontalno zaglavljen u bešiku. Lekari su joj davali antibiotike putem infuzije. Zatim su uradili cistoskopiju, proceduru u kojoj se duga tanka cev sa malom kamerom pričvršćenom na kraju ubacuje kroz uretru.

Dok je pacijentkinja bila pod opštom anestezijom, lekari su kroz cev uvukli hirurški alat koji se zove „hvatač“ da bi izvukli strano telo iz njene bešike kroz uretru. Žena je otpuštena istog dana nakon što su lekari potvrdili da može normalno da mokri.

Retka pojava i novi rekord

Medicinski tim je za časopis Urology Case Reports rekao da su strana tela u urinarnom traktu – kao što su uretra i bešika, prilično retka. Obično nastaje kada pacijenti stave predmete u sebe iz radoznalosti ili mentalnog poremećaja, rekli su.

Medicinski izveštaji pokazuju da se različiti predmeti izvlače iz urinarnog trakta i da su lekari često primorani da izvode improvizovane tehnike kako bi ih uklonili. Pored pritužbi pacijenata na otežano mokrenje i bol u stomaku, drugi simptomi mogu uključivati krv u urinu, nemogućnost mokrenja i otečene genitalije.

Izveštaji o slučajevima sugerišu da se samo oko polovine slučajeva može rešiti cistoskopijom, a slučajevi većeg rizika, kao što su oni sa većim predmetom ili starijim pacijentima, zahtevaju operaciju.

Opasnosti od ubacivanja predmeta u uretru

Medicinski slučajevi umetanja predmeta u uretru su retki, ali lekari kažu da su različiti predmeti, od kristalnog dilda do staklene čaše, uklonjeni iz urinarnog trakta. Obično su rezultat ubacivanja iz s*ksualnog zadovoljstva, radoznalosti ili mentalnog poremećaja, kažu doktori.

Simptomi mogu uključivati otežano mokrenje, bol u stomaku, krv u urinu, nemogućnost mokrenja i otečene genitalije, što može dovesti do upale, infekcije, ožiljaka, nedostatka kontrole bešike i fistule – abnormalnog prolaza između dva organa, prenosi Miror.

(Espreso/mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.