POZNATI SPORTISTA KOJI JE UBIO SRPKINJU TINU TREBALO JE DA DOBIJE 50 GODINA, A SADA ŠOK ODLUKA: Da li je moguće ovo
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Twitter

MA, DAJTE

POZNATI SPORTISTA KOJI JE UBIO SRPKINJU TINU TREBALO JE DA DOBIJE 50 GODINA, A SADA ŠOK ODLUKA: Da li je moguće ovo

"Zbog toga će Rags sigurno služiti u zatvoru i može odležati do 10 godina", rekao je tužilac Stiv Volfson u saopštenju

Objavljeno:

Bivša NFL zvezda Henri Rags III priznao je u sredu svoju krivicu u izazivanju saobraćajne nesreće u Las Vegasu pre dve godine u kojoj su poginuli Srpkinja Tina Tintor i njen pas Maks. Ragsu je pretilo više od 50 godina zatvora, ali se sada suočava sa najviše 10.

Rags (24) je priznao da je 2. novembra 2021. godine bio za volanom svoje korvete i vozio 250 km/h, kada se zakucao u automobil u kojem su bili Tina i Maks. Njen auto se zapalio, a ona i pas su izgoreli na smrt. Rags je tom prilikom povredio sebe i svoju devojku koja je bila sa njim u kolima.

Rags se izjasnio o krivici da je vozio pod dejstvom alkohola i/ili kontrolisane ili zabranjene supstance što je dovelo do smrti i prekršajno ubistvo iz nehata tokom pojavljivanja na sudu u Las Vegasu.

Bivši NFL igrač su suočio sa pet tačaka optužnice i mogao je da bude poslat u zatvor na više od 50 godina, ukoliko bude osuđen za sve.

Međutim, Ragsovi advokati postigli su sporazum da njihov klijent prizna krivicu samo po dve tačke optužnice u zamenu za kaznu od najmanje tri do najviše 10 godina zatvora.

Prema kancelariji okružnog tužioca okruga Klark, Ragsovo izjašnjavanje o krivici bilo je po "najozbiljnijoj optužbi sa kojom se suočio" po zakonu: vožnja pod dejstvom koja je rezultirala smrću.

"Zbog toga će Rags sigurno služiti u zatvoru i može odležati do 10 godina", rekao je tužilac Stiv Volfson u saopštenju.

"Ovaj ishod je postigao naša tri najvažnija cilja: (1) osuditi Henrija Ragsa za najstrožu optužbu dozvoljenu zakonom Nevade za vožnju u pijanom stanju; (2) poslati Henrija Ragsa u zatvor; i (3) eliminiše njegovu mogućnost da se žali na osudu i zatvorsku kaznu", rekao je tužilac.

Volfson je rekao da je Tinina porodica bila "najvažnija u procesu" i da je kancelarija tužioca bila u kontaktu sa njima pre rešavanja slučaja na ovaj način.

Kazna će mu biti izrečena 9. avgusta.

Vlasti su rekle da je Rags vozio svoju korvetu tri puta većom brzinom od dozvoljene i imao je dva puta više alkohola u krvi od dozvoljene granice. On se 2. novembra 2021. godine zakucao kolima u auto u kojem su bili Tina i Maks, koji je nakon toga buknuo u plamen.

Nakon događaja na sudu u sredu, oglasila se i porodica stradale Srpkinje, koja je rekla da "nijedna kazna neće vratiti Tinu i Maksa".

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.