ESPRESO SE VRATIO IZ LONDONA, IMAMO CENE: Evo koliko sve zapravo KOŠTA! Neke stvari su i BESPLATNE! (FOTO)
London, Foto: Wikipedia, Tamara Trajković

cene u londonu

ESPRESO SE VRATIO IZ LONDONA, IMAMO CENE: Evo koliko sve zapravo KOŠTA! Neke stvari su i BESPLATNE! (FOTO)

Danas smo odlučili da kroz priču Espreso fotografkinje Tamare Trajković koja se upravo vratila iz Londona predstavimo cene koje je zatekla u prodavnicama, restoranima

Objavljeno:

Činjenica je da je inflacija podigla cene u trgovinama, restoranima, u naftnoj industriji. No, u odnosu na plate koje građani Srbije imaju jasno je da nama deluje kao da smo izvukli najdeblji kraj.

Odnose cena u Srbiji i onih širom sveta, upoređivali smo kroz ranije tekstove. Danas smo odlučili da kroz priču Espreso fotografkinje Tamare Trajković koja se upravo vratila iz Londona predstavimo cene koje je zatekla u prodavnicama, restoranima.

London
Londonfoto: Tamara Trajković

Kako je Tamara putovala iz Beograda prvo smo pričali o ceni karte do Londona.

Karta za London mi je bila 80 evra, s tim sto je cena vize 120 funti. Viza važi šest meseci, što znači da je moguć ulazak i izlazak iz države bez dodatnih dokumenata u tom periodu, navela je naša fotografkinja.

Dakle, Tamara je upsela da pronađe jeftiniju kartu do Londona, ali pitanje je i koliko košta prevoz u samom gradu.

Tamara u Londonu
Tamara u Londonufoto: Tamara Trajković

Cene prevoza unutar grada su malo skuplje, možda može da se uštedi kad se uzima mesečna karta, ali nedeljna karta između zone jedan i zone tri iznosi 40 evra. Imaju pravilo da je najveća cena dnevne karte između te tri zone najviše devet funti, nakon toga se ne računa ulazak, istakla je Tamara.

Dakle, cena karte je u biti skuplja nego, recimo, u Beogradu.

Međutim, ono što najviše zanima naše građanke i građane jeste cena proizvoda u prodavnicama i supermarketima.

1 / 3 Foto: Tamara Trajković

Cene u prodavnicama su ili iste ili niže nego kod nas. Primera radi, cene hleba kreću se od 50 dinara, majonez od 500 grama je 110 dinara, bademovo mleko je 100 dinara, a svinjsko i juneće meso pola kilograma je od 2,5 funte ili 300 dinara. Za kilogram omiljenog srpskog povrća - paprika, možete dati najviše 350 dinara, objasnila nam je fotografkinja.

Ono što je bilo jako važno za našu fotografkinju jeste da je ulazak u većinu muzeja bio besplatan. S druge strane, cene u kafićima, pabovima i restoranima nisu prijali njenom budžetu.

Pabovi su uglavnom puni i teško je naći mesto, ali u njima su cene piva od 5 funti, dok su i vina u slicnom opsegu. Osim kada je happy hour, tada možete naći pivo i po ceni od 3 funte. Restorani imaju određene pogodnosti, poput ponude od 12 funti za neograničen obrok, istakla je Tamara.

Cene u Londonu
Cene u Londonufoto: Tamara Trajković

Iako neke cene jesu veće u Londonu nego u Beogradu, moramo imati na umu, zaključila je na kraju Tamara, da je u Velikoj Britaniji prosečna plata daleko veća nego u Srbiji.

Bonus video:

01:03

Od čega zavisi porast cene nafte?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.