PUTIN POTPISAO NAJNOVIJI UKAZ, OTKRIO DETALJE U DANAŠNJEM OBRAĆANJU: Evo o čemu je tačno REČ, jako je BITNO!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

rusija

PUTIN POTPISAO NAJNOVIJI UKAZ, OTKRIO DETALJE U DANAŠNJEM OBRAĆANJU: Evo o čemu je tačno REČ, jako je BITNO!

Putin obelodanio koje je akte potpisao prethodne nedelje

Objavljeno: 13:52h

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da je potpisao ukaz o stavljanju novih kopnenih strateških raketnih sistema u stanje pripravnosti.

On je rekao da „SAD i NATO direktno poručuju da je njihov cilj da nanesu strateški poraz Rusiji“, a da istovremeno traže od Moskve povratak ugovoru o neširenju strateškog naoružanja START, uključujući i inspekciju objekata.

„Pre nedelju dana, na primer, potpisao sam dekret o stavljanju novih kopnenih strateških raketnih sistema u stanje pripravnosti“, rekao je Putin u današnjem obraćanju Federalnoj skupštini , prenosi TAŠ.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

On je rekao i da NATO traži da vrši inspekciju ruskih odbrambenih objekata, uključujući i najnovije, „kao da se ništa nije desilo“. „I oni žele da tamo zabadaju svoj nos. Zar zaista misle da ćemo im tako lako dopustiti“, naglasio je Putin.

On je danas u Federalnoj skupštini rekao i da Moskva suspenduje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju – START, kao i da Ministarstvo odbrane i Rosatom treba da budu spremni da testiraju nuklearno oružje ako to prethodno urade SAD.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.