PUTIN IZGUBIO KONTROLU, RUSKI PREDSEDNIK VAN SEBE OD BESA: Napao ministra, on ponižen slušao POGNUTE GLAVE (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

OVAKVOG GA JOŠ NISMO VIDELI

PUTIN IZGUBIO KONTROLU, RUSKI PREDSEDNIK VAN SEBE OD BESA: Napao ministra, on ponižen slušao POGNUTE GLAVE (VIDEO)

Putin je na vladinoj videokonferenciji potpuno izgubio kontrolu i napao potpredsednika vlade i ministra privrede i trgovine Denisa Manturova jer nije uspeo da nabavi vojne i civilne avione

Objavljeno: 14:17h

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je juče još jednu promenu u svom ratnom kabinetu, degradirajući šefa snaga u Ukrajini.

General Sergej Surovikin, koji je dobio nadimak general Armagedon zbog primene brutalne taktike tokom rata u Siriji, imenovan je za glavnog vojnog zapovednika Rusije 8. oktobra.

Putin je juče zamenio Surovikina generalom Valerijem Gerasimovim, načelnikom ruskog Generalštaba.

Sergej Surovikin
Sergej Surovikinfoto: Sergey Guneev/Sputnik/Profimedia

Putin je na vladinoj videokonferenciji potpuno izgubio kontrolu i napao potpredsednika vlade i ministra privrede i trgovine Denisa Manturova jer nije uspeo da nabavi vojne i civilne avione. On je u naletu besa ministra optužio da se "zafrkava".

Optužio ga je i da izigrava budalu nakon što je političar tokom Nove godine otišao na odmor u Tursku, koja je članica NATO-a.

Video prikazuje ogorčenog Putina dok viče na Manturova.

"Nema nikakvih ugovora. Šta ćeš mi reći? Znam da u firmama nema ugovora, rekli su mi direktori. Zašto se zaj**avaš?", rekao mu je besan Putin.

On je zatim rekao ministru da ima mesec dana da reši nered koji je doveo do manjka vojnih aviona i neuspeha u isporuci novih letelica civilnim firmama koje su pogođene zapadnim sankcijama.

"To sve mora biti gotovo u roku od mesec dana, ja vas pitam, u roku od mesec dana... Zar ne razumemo u kakvim uslovima živimo?", vikao je Putin.

Poniženi Manturov je sve slušao pognute glave.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.