TURSKA UVODI BORAVIŠNU TAKSU ZA TURISTE: Ovo je datum!
Istanbul, Foto: Printscreen

PROMENE

TURSKA UVODI BORAVIŠNU TAKSU ZA TURISTE: Ovo je datum!

Saopštenje o primeni takse na boravak, koje je pripremilo MInistarstvo trezora i finansija, objavljeno je u Sužbenom listu Republike Turske.

Objavljeno:

Turska od 1. januara 2023. godine uvodi naplatu boravišne takse za turiste

Saopštenje o primeni takse na boravak, koje je pripremilo MInistarstvo trezora i finansija, objavljeno je u Sužbenom listu Republike Turske. Predmet boravišne takse obuhvata usluge noćenja u smeštajnim objektima kao što su hoteli, moteli, turistička naselja, pansioni, kampovi, brvnare, planinske kuće, kao i sve ostale usluge koje se nude u sklopu smeštajnog objekta poput usluga pića, aktivnosti, zabave itd. - Boravišna taksa biće posebno prikazana na računima i sličnim dokumentima koje izdaju smeštajni objekti. Ovaj porez neće biti uključen u osnovicu PDV-a, pišu turski mediji.

1 / 7 Foto: Profimedia

Srbi u Tursku sa ličnom kartom

Srbi, inače, od juna ove godine mogu u Tursku samo sa ličnom kartom. Vlada Srbije donela je početkom juna Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom. Kako su tada naveli, ovakav potez je od posebnog značaja imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih poseta.

(Espreso/Kamatica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.