SRBI ĆE USKORO MOĆI U TURSKU SAMO SA ČIPOVANOM LIČNOM KARTOM!
Turska, Foto: Profimedia, Google maps

NOVI USLOVI

SRBI ĆE USKORO MOĆI U TURSKU SAMO SA ČIPOVANOM LIČNOM KARTOM!

Aktivnosti na promociji turističke ponude ove zemlje počeće već sa prvim danom Međunarodnog sajma turizma otvaranjem štanda Republike Turske

Objavljeno:

Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj, najavio je predstavljanje ove popularne turističke destinacije na predstojećem Sajmu turizma koji će biti održati od 24. do 27. marta.

Naglašavajući izvanrednu saradnju dve zemlje u sektoru turizma, ambasador Aksoj je naveo da će, kao dodatni vid liberalizacije putovanja, turisti iz Srbije u Republiku Tursku uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama.

Aktivnosti na promociji turističke ponude ove zemlje počeće već sa prvim danom Međunarodnog sajma turizma otvaranjem štanda Republike Turske.

"Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a ako bih mogao da sumiram odnose naše dve zemlje", rekao bih da je ovaj period kroz koji prolazimo najbolji u istoriji Srbije i Turske.

1 / 7 Foto: Printscreen/YT/atv Haber

"U januaru ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u zvaničnoj poseti Turskoj, a tom prilikom potpisano je čak četiri sporazuma, od kojih je jedan upravo iz oblasti turizma", rekao je ambasador Aksoj.

U 2021. godini Tursku je posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo čak 95 odsto više turskih državljana. Ovaj pozitivan trend u vreme pandemije potpomoglo je međusobno priznanje kovid sertifikata, a najavljena je i dalja liberalizacija putovanja.

"Između naše dve zemlje već postoji bezvizni režim putovanja, a prema novom sporazumu koji će ući u proceduru uskoro moći ćemo da putjemo sa čipovanim ličnim kartama", dodao je Aksoj.

Ambasador Aksoj predočio je da Tursku ne čine samo Antalija, Alanja i Istanbul, već i prelepi predeli puni istorijskih znamenitosti, kulturnih i turističkih atrakcija.

"Od decembra je uspostavljena direktna linija između Beograda i Ankare koja ima za cilj da olakša svim srpskim turistima da stignu i do drugih turističkih centara naše zemlje. Izdvojio bih Anadoliju koja, kao najveća regija u Turskoj, ima mnogo znamenitosti koje nikako ne treba propustiti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.