BIVŠI ČLAN " ŠKORPIONA" MEĐU UHAPŠENIM SRBIMA U ATINI: Osuđivan za razna krivična dela!
Policija, Foto: Profimedia

HAPŠENJE

BIVŠI ČLAN " ŠKORPIONA" MEĐU UHAPŠENIM SRBIMA U ATINI: Osuđivan za razna krivična dela!

Tokom pretresa stanova, policija je pored droge i oružja pronašla i eksploziv, opremu za pravljenje eksploziva i lažna dokumenta

Objavljeno:

Članovi srpsko-hrvatskog kartela uhapšeni su okviru velike akcije u Atini zbog šverca droge, saopštila je policija.

Jedan od uhapšenih je i Srbin, koji važi za visokopozicioniranog člana kartela. Ovaj srpski državljanin, za kog tvrde da je visok dva metra, ranije je osuđivan zbog brojnih krivičnih dela, a takođe je bio član i paravojne formacije "Škorpioni".

Reč je o kriminalnoj organizaciji čiji članovi imaju "debeo dosije", a hapšeni su uglavnom zbog šverca droge, a veruje se da su na ovaj način zaradili više od 250.000 evra.

Svi visokopozicionirani članovi kartela živeli su luksuznim životom i živeli su u iznajmljenim stanovima u predgrađu Atine, dok su za prevoz koristili skupocene automobile marke "Mercedes" i "BMW".

Tokom pretresa stanova, policija je pored droge i oružja pronašla i eksploziv, opremu za pravljenje eksploziva i lažna dokumenta.

Ovaj kartel je osumnjičen za šverc velike količine kokaina i kanabisa iz Španije. Članovi bande se sumnjiče da su drogu iz Španije švercovali u kutijama za deterdžent.

Članovi kriminalne bande uhapšeni su u saradnji sa američkom DEA, koja je policiji dostavila informacije o osumnjičenima. U akciji je uhapšeno 11 osoba, među kojima su čak šestoro njih poreklom iz Srbije i Hrvatske, trojica Grka i dve Grkinje, pišu grčki mediji.

Grčka policija je proširila istragu i sada će u saradnji s apolicijama više država širom sveta istražiti da li su članovi ove bande uključeni u još neka krivična dela.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.