RUSI PRIMENJUJU NOVU TAKTIKU: Tvrde da ovo NENAORUŽANO vozilo tera Ukrajince na predaju, SVE JE SNIMLJENO (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠTA JE OVO?!

RUSI PRIMENJUJU NOVU TAKTIKU: Tvrde da ovo NENAORUŽANO vozilo tera Ukrajince na predaju, SVE JE SNIMLJENO (VIDEO)

– Plašimo se onih koji vode ukrajinske vojnike na klanje

Objavljeno:

Ruska vojska na frontu u Donbasu primenjuje novu taktiku kako bi primorala Ukrajince da se u što većem broju predaju ili napuste borbene položaje. U pitanju je takozvani radio “Lajf” (život na engleskom) koji se emituje sa posebne radio stanice montirane na oklopno pešadijsko vozilo “Tigar”.

– Mobilni radio-kompleks zasnovan na oklopnom automobilu “Tigar” se čuje 15 kilometara. U programu radija “Lajf” su popularna muzika, aktuelne vesti i što je najvažnije – detaljna uputstva kako preživeti. Ona su upućena vojnom osoblju Ukrajine – navedeno je u okviru izveštaja sa fronta Ministarstva odbrane Rusije

To takozvano uputstvo za preživljavanje počinje ovako: „Radio „Lajf“, uputstvo! Vojnici i oficiri Oružanih snaga Ukrajine, vaš otpor je beskoristan“, prenosi Komsomolskaja pravda.

Ruski vezisti su ubeđeni da se ovaj program pažljivo sluša iza linije fronta, i to ne samo od strane običnih ljudi.

– Plašimo se onih koji vode ukrajinske vojnike na klanje. Ometaju nas, vrebaju iz dronova, pokušavaju da ga unište – kazao je za kp.ru jedan od vezista zadužen za vožnju modifikovanog vozila nedaleko od neprijateljskih linija.

Ruska strana tvrdi da ovakva primena “meke moći” daje rezultate jer, kako navode, ukrajinski vojnici sve više odbijaju da izvršavaju naređenja svoje komande, dok je među njima povećan broj dezertera koji predaju oružje i prelaze na drugu stranu fronta.

U prilog ovoj tvrdnji Komsomolskoja pravda navodi saopštenje general-majora Igora Konašenkova, na čelu pres službe Ministarstva odbrane, koji je na jednom od skorašnjih brifinga govorio o predaji ukrajinskih pešadinaca.

– U oblastima naselja Opitnoje i Pervomajskoje Donjecke Narodne Republike, više od dve stotine vojnika 56. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine odbilo je da izvrši borbene zadatke i napustilo svoje položaje bez dozvole zbog teških gubitaka. U 3. bataljonu ove brigade, koji je delovao u rejonu Marinke, od 580 ljudi na platnom spisku, ostalo je oko 140 vojnih lica – rekao je Konašenkov.

(Espreso/kp.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.