OGLASIO SE MEDVEDEV NAKON SVEGA ŠTO SE ODIGRALO: Svašta je imao da KAŽE, spomenuo i JUGOSLAVIJU
Dmitrij Medvedev, Foto: EPA/ YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

OGLASIO SE

OGLASIO SE MEDVEDEV NAKON SVEGA ŠTO SE ODIGRALO: Svašta je imao da KAŽE, spomenuo i JUGOSLAVIJU

Medvedev je komentarisao glasanje UN o rezoluciji kojom se priznaje neophodnost uspostavljanja mehanizma kako bi Rusija platila ratnu odštetu Ukrajini

Objavljeno:

Nakon što je donela rezoluciju da Rusija plati odštetu Ukrajini, Generalna skupština Ujedinjenih nacija sada treba da pozove SAD da plate odštetu Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji i drugim zemljama, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

– Trebalo bi da usvoje istu preporuku o plaćanju potpune odštete koju su SAD nanele Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji i mnogim drugim zemljama koje su stradale od Amerikanaca i NATO-a – napisao je Medvedev sinoć na svom Telegram kanalu, komentarišući glasanje UN o rezoluciji kojom se priznaje neophodnost uspostavljanja mehanizma kako bi Rusija platila ratnu odštetu Ukrajini, preneo je TAS S.

U drugom slučaju, to “izgleda kao početak agonije Ujedinjenih nacija kao ključne međunarodne institucije za pomirenje”, naglasio je on.

1 / 4 Foto: Profimedia

– Kraj će biti bolan za celu međunarodnu zajednicu – naveo je Medvedev.

Prema njegovim rečima, rezolucija treba da legalizuje planove Zapada da koristi zamrznutu imovinu Rusije.

– Anglosaksonci očigledno nastoje da stvore pravni osnov za krađu ilegalno zarobljenih ruskih sredstava – dodao je Medvedev.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.