OMILJENI ZAMKOVI POKOJNE KRALJICE ĆE OSTATI PRAZNI: Nakon Elizabetine smrti niko neće u ove DVORCE
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

TUGA

OMILJENI ZAMKOVI POKOJNE KRALJICE ĆE OSTATI PRAZNI: Nakon Elizabetine smrti niko neće u ove DVORCE

Zamak Balmoral u Škotskoj, gde je kraljica provela poslednje dane i preminula, biće otvoren za turiste i takođe neće služiti kao kraljevska rezidencija

Objavljeno: 13:47h

Zamak Vindzor i Bakingemska palata ostaće prazni posle smrti kraljice Elizabete II jer niko od članova kraljevske porodice zasad ne namerava da se useli u ta zdanja.

Poznato je da je pokojna kraljica vreme provodila između Bakingemske palate gde je boravila radnim danima i Vindzora gde je odlazila vikendom. Leta, kao i poslednje mesece, provodila je u zamku Balmoral.

Očekivalo se da će u Vinzdor preseliti Vilijam i Kejt čim su dobili titule princ i princeza od Velsa. Ipak petočlana porodica upravo se uselila u svoj dom Adelejd kotidž, nedaleko od Vinzdora, prenosi Bild.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Ni kralj Čarls III sa kraljicom suprugom Kamilom neće se preseliti u Bakingemsku palatu barem ne u narednih pet godina koliko će trajati radovi na renoviranju zdanja, procenjeni na 424 miliona evra.

Kamila, Kralj Čarls III, Kralj Čarls
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Za sada će palatu koristiti samo kao kabinet za rad, a živeće u obližnjem Klarens hausu.

Istovremeno, zamak Balmoral u Škotskoj, gde je kraljica provela poslednje dane i preminula, biće otvoren za turiste i takođe neće služiti kao kraljevska rezidencija.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Royal Living

Tako će, omiljeni zamkovi pokojne kraljice ostati prazni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.