NOSTRADAMUS PROREKAO NOVI POTRES U BRITANIJI: Čarls će povući ŠOKANTAN POTEZ, kralj će biti onaj ko nije OČEKIVAO?!
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia

PREDVIĐANJE

NOSTRADAMUS PROREKAO NOVI POTRES U BRITANIJI: Čarls će povući ŠOKANTAN POTEZ, kralj će biti onaj ko nije OČEKIVAO?!

Bilo je čak i nagoveštaja da je Nostradamus predvideo rat u Ukrajini kroz svoja nejasna proročanstva da će Francuska biti na udaru “sa istoka”.

Objavljeno:

Po britanskim medijima kruži tvrdnja da je francuski mistik Nostradamus predvideo da će princ Hari postati kralj nakon što Čarls III bude primoran na abdikaciju.

Bizarnu teoriju izneo je pisac Mario Reding u knjizi napisanoj 2005. godine, koristeći labavo tumačenje dela “Proročanstva” čuvenog astrologa, napisanog 1555.

Reding navodi da je tumačio jednu od mističnih pesama kako bi otkrio da će kralj Čarls abdicirati i predati tron svom najmlađem sinu Hariju. Dodaje da je Nostradamus takođe aludirao na smrt kraljice Elizabete II u pesmi napisanoj pre više od 450 godina.

U svojoj knjizi “Nostradamus: Kompletna proročanstva za budućnost”, Reding je napisao: „Preambula je da će kraljica Elizabeta II umreti oko 2022. godine, u dobi od oko 96 godina, pet godina kraće od životnog veka svoje majke”.

Reding je dalje napisao da će princ Čarls imati 74 godine 2022. godine, kada će preuzeti tron.

– Ali, nezadovoljstvo određenog dela britanske populacije, nakon njegovog razvoda od Dajane, princeze od Velsa, i dalje postoji – objašnjava autor.

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

On je izveo svoju interesantnu interpretaciju iz jednog od Nastradamusovih stihova u kojoj predviđa da će ga „zameniti čovek koji nikada nije očekivao da će biti kralj“, zaobilazeći princa Vilijama i Harija.

– Da li to znači da princ Vilijam, koji bi očekivao da će naslediti svog oca, više nije opcija?“ pita se pisac. Princ Hari, po zadatku, postaje kralj umesto njega? To bi ga učinilo kraljem Henrijem IX, sa samo 38 godina – piše Reding.

Autor takođe tvrdi da je francuski pisac predvideo da će se veliki deo Komonvelta otcepiti tokom vladavine kralja Čarlsa, pošto je pominjao „Kralja ostrva“ u kontekstu sa Britanskim ostrvima.

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Prodaja Redingove knjige naglo je porasla nakon kraljičine smrti 8. septembra. U nedelji koja je prethodila smrti monarha, knjiga je prodata u samo pet primeraka. Do kraja nedelje koja se završila 17. septembra, tiraž je narastao na skoro 8.000 primeraka zahvaljujući očiglednom spominjanju kraljičine smrti, navodi Sandej tajms.

Bilo je čak i nagoveštaja da je Nostradamus predvideo rat u Ukrajini kroz svoja nejasna proročanstva da će Francuska biti na udaru “sa istoka”.

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.