ROĐAK KRALJICE ELIZABETE OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE DEČAKA (11): Evo kako je ustanovljeno!
Lord Mountbaten, Foto: Printscreen/Youtube

državna istraga

ROĐAK KRALJICE ELIZABETE OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE DEČAKA (11): Evo kako je ustanovljeno!

Državna istraga je pre pet godina otkrila da je u Kinkori zlostavljano najmanje 39 dečaka

Objavljeno:

Lord Mountbaten je 43 godine nakon smrti optužen za zlostavljanje 11-godišnjeg dečaka u dečjem domu.

Artur Smit tvrdi da ga je 1977. godine, kada je imao 11 goidna, Mountbaten dva puta zlostavljao u zloglasnom dečjem domu Kinkora u Severnoj Irskoj.

Lord Mountbaten, ujak princa Filipa i rođak kralja Džordža VI, oca kraljice Elizabete Druge, ubijen je dve godine kasnije kada je IRA postavila bombu na njegovu jahtu.

Državna istraga je pre pet godina otkrila da je u Kinkori zlostavljano najmanje 39 dečaka. Smit, koji sada ima 56 godina, tvrdi da ga je prvo seksualno zlostavljao radnik doma Vilijam Mekgret, poznat kao "zver iz Kinkore".

Navodi da ga je zatim, u avgustu 1977. gdoine, MekGrat upoznao sa otmenim nepoznatim muškarcem koji ga je dva puta zlostavljao.

"Mekgrat mi je rekao da ću upoznati posebnog prijatelja. Zatim me je odveo u jednu sobu, veliku kancelariju sa ogromnim stolom. Nije rekao kako se zove taj muškarac. Naterao me je da se prvo istuširam", ispričao je Smit, prenosi Dejli Mejl.

Lord Mountbaten
foto: Printscreen/Youtube

"Ne možete da zaboravite ko vas je zlostavljao"

Žrtva je rekla da je tek 1979. godine shvatila ko je njegov zlostavljač, nakon što su zbog napada IRA-e u novinama objavljene njegove fotografije.

"Ne možete da zaboravite ko vas je zlostavljao. Verujte mi. Pokušavate to da zaboravite, ali ne možete. Nisam o tome govorio godinama. Bilo mi je neprijatno zbog onoga što se dogodilo, ali sada želim mir", ispričao je Smit.

Potparol Bakingemske palata je pre dva dana odbio da komentariše slučaj.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.