POJAVIO SE DOKUMENT NA KOM SVE JASNO PIŠE: Novi momenti u "SLUČAJU KRIMSKI MOST" ISPLIVALI
Foto: Printscreen Twitter

objavljeno

POJAVIO SE DOKUMENT NA KOM SVE JASNO PIŠE: Novi momenti u "SLUČAJU KRIMSKI MOST" ISPLIVALI

FSB je naveo da se istraga o napadu nastavlja

Objavljeno:

Popravke mosta koji povezuje poluostrvo Krim i jug Rusije trebalo bi da budu završene do jula 2023. godine, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ruske vlade, prenose danas RIA Novosti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je 9. oktobra da je eksplozija na ključnom mostu koji povezuje Krim sa Rusijom bio teroristički akt, koji su isplanirale ukrajinske specijalne službe.

U eksploziji na mostu su poginule tri osobe.

Krimski most
foto: Handout / AFP / Profimedia

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je u sredu da je teroristički napad na Krimski most organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine i njen načelnik Kiril Budanov, a tokom dosadašnje istrage je uhapšeno osam osoba, preneo je Interfaks.

Kako je naveo FSB u saopštenju, služba je privela petoricu državljana Rusije i tri državljana Ukrajine i Jermenije u okviru istrage terorističkog napada za čijeg organizatora je Moskva označila ukrajinsku vojnu obaveštajnu službu.

FSB je naveo da se istraga o napadu nastavlja, a svi njegovi organizatori i saučesnici, „uključujući strane državljane, odgovaraće u skladu sa ruskim zakonom“, preneo je Interfaks.

Iako Kijev nije direktno preuzeo odgovornost za eksploziju,savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nazvao je „početkom“ incident na Krimskom mostu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.