OTKRIVENA BELEŠKA MEDICINSKE SESTRE MONSTRUMA, ČISTO ZLO ISIJAVA IZ PAPIRA: Detalji od kojih NEĆETE MOĆI DA ZASPITE
Ilustracija, Foto: Profimedia

ona negira optužbe

OTKRIVENA BELEŠKA MEDICINSKE SESTRE MONSTRUMA, ČISTO ZLO ISIJAVA IZ PAPIRA: Detalji od kojih NEĆETE MOĆI DA ZASPITE

Na početku odbrane, Ben Majers je rekao poroti da je bilo grešaka u neonatalnoj jedinici koji „nemaju nikakve veze sa Lusi Letbi“

Objavljeno:

Medicinska sestra optužena da je ubila sedam beba i pokušala da ubije 10 drugih napisala je rukom pisanu belešku u kojoj je pisalo „Ja sam zla, ja sam ovo uradila“, rečeno je na njenom suđenju.

Na drugom komadu papira, Lusi Letbi (32) je navodno napisala „Ne zaslužujem da živim. Namerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da brinem o njima'.

Tužilaštvo je danas, posle četiri dana, završilo otvaranje postupka protiv neonatalne sestre.

Nick Džonson KC rekao je da je dok je radila u bolnici "Grofica od Čestera" između juna 2015. i jula 2016. ubila bebe i izazvala trovanje.

Džonson je rekao da su "zanimljivi predmeti" pronađeni nakon hapšenja i policijske pretrese Letbijeve kuće.

Rekao je: „Već sam vam rekao da je policija pronašla veliku količinu bolničke dokumentacije koja se odnosi na mnogo dece o čijoj smrti sada razmišljate. Pronašli su i neke druge zanimljive predmete. Bilo je nekoliko post-it poruka sa ispisanim rečima, od kojih su neke uključivale imena nekih od njenih kolega.

Na nekim beleškama bile su fraze poput „Zašto/kako se ovo dogodilo – koji proces je doveo do ove trenutne situacije. „Koje optužbe su iznete i ko? Da li imaju pisane dokaze koji potkrepljuju svoje komentare?”

U svom pisanju, ona je izrazila frustraciju činjenicom da joj nije dozvoljeno da se vrati u neonatalnu jedinicu i napisala:

„Nisam uradila ništa loše i oni nemaju dokaze, pa zašto sam morala da se krijem ?” U beleškama je takođe izražena zabrinutost zbog dugoročnih efekata onoga za šta se plašila da se navodi protiv nje, a takođe ima mnogo dokaza o nevinosti. Ali želim da vam pokažem jednu belešku posebno. Ističući žutu post-it belešku prikazanu na TV ekranima pred sudijama, Džonson se fokusirao na neke od reči koje je napisala Letbi.

Sudija, Sud, Advokat
foto: Profimedia

Džonson je rekao: „Napisala je: „Ne zaslužujem da živim. Namerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra”. „Ja sam užasno zla osoba“ i velikim slovima „JA SAM ZLO UČINILA SAM OVO“.

Zaključio je: „Pa, dame i gospodo, to je ukratko vaš zadatak u ovom slučaju. Bilo da je uradila ove užasne stvari ili ne, odluka je koju ćete morati da donesete kada čujete sve dokaze.“

Ali na početku odbrane, Ben Majers je rekao poroti da je bilo grešaka u neonatalnoj jedinici koji „nemaju nikakve veze sa Lusi Letbi“.

On se takođe osvrnuo na post-it cedulju, ali je rekao da ona pokazuje spise „uznemirene žene u očaju“ koja je shvatala ogroman obim optužbi protiv nje.

Jedan red na belešci je otkrio da je imala „ogromni strah… Nikada neću imati decu ili se udati… Nikada neću saznati kako je imati porodicu… očajanje“, rekao je.

Beba
foto: Anna Grigorjeva / Panthermedia / Profimedia

Suđenje, koje bi trebalo da traje šest meseci, počelo je u ponedeljak i porota je sada saslušala sedam optužbi za ubistvo i 10 pokušaja ubistva.

To uključuje navode da je Letbi napala novorođenčad koristeći različite metode, uključujući trovanje insulinom i ubrizgavanje vazduha, uzrokujući da prestanu da dišu.

Većina beba rođena je prevremeno, neke stare samo dan kada su navodno napadnute.

Porotnici su takođe čuli da je Letbi poslala karticu saosećanja roditeljima devojčice koju je navodno ubila iz četvrtog pokušaja, a navodno su je prekinuli u činu napada na decu od strane nesuđenih roditelja i lekara.

Takođe je navodno fotografisala trojke Dete O i Dete P u njihovom krevetiću nakon što ih je oboje ubila, čuo je sud. Letbi, poreklom iz Hereforda, negira sve optužbe.

(Espreso / metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.