HOĆE LI KOLINDA NASLEDITI STOLTENBERGA? Evo šta kažu RUSI, ova žena preti da joj zauzme FOTELJU, evo i zbog ČEGA!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/ Darko Bandić

OBJAVLJENA ANALIZA

HOĆE LI KOLINDA NASLEDITI STOLTENBERGA? Evo šta kažu RUSI, ova žena preti da joj zauzme FOTELJU, evo i zbog ČEGA!

Kao jedan od mogućih Stoltenbergovih naslednika pominjala se, i to u vrlo ozbiljnim krugovima, bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Objavljeno: 16:33h

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je analizu o mogućem nasledniku generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Kao jedan od mogućih Stoltenbergovih naslednika pominjala se, i to u vrlo ozbiljnim krugovima, bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

RIA Novosti navode da će ipak na tu poziciju najverovatnije doći kanadska vicepremijerka Kristia Friland jer NATO namerava za svog prvog čoveka sada da postavi ženu koja je istovremeno i "rusofob".

"Više nije tajna da je zamenica premijera Kanade unuka Mihaila Komjaka, Ukrajinca koji je tokom Drugog svetskog rata u okupiranoj Poljskoj radio kao glavni urednik nacističkih novina na ukrajinskom jeziku Krakow Vesti", piše RIA Novosti.

"Pojava potomka nacističkog saradnika i njegovog ideološkog naslednika na poziciji generalnog sekretara NATO-a biće simbolična prekretnica u učvršćivanju smera savremenog zapadnog sveta prema konačnom opravdanju ideja nacizma; barem u onom segmentu koji govori o potrebi uništenja Sovjetske Rusije", dodaje RIA.

NATO
NATOfoto: Profimedia

Ruska državna agencija navodi kako, naravno, još uvek nije sigurno hoće li Friland doći na tu poziciju, ali da u NATO-u postoji prećutni dogovor da sledeći čelnik ove vojne organizacije bude osoba ženskog pola koja mrzi Rusiju.

Piše da su među glavnim kandidatkinjama i bivša predsednica Litvanije Dalia Gribauskaite, bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, kao i donedavna predsednica Estonije Kersti Kaljulaid.

1 / 8 Foto: AP

Ali, u toj analizi dodaje se da Grabar-Kitarović verojatno neće proći prvi krug s obzirom na to da ima normalne odnose s ruskim predsednikom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.