EVO KOLIKO JE ZEMALJA EVROPSKE UNIJE OSTALO BEZ RUSKOG GASA: Zabrinutost RASTE, rizik od prekida isporuka još VEĆI!
Severni tok, Foto: Profimedia

ENERGETSKA KRIZA

EVO KOLIKO JE ZEMALJA EVROPSKE UNIJE OSTALO BEZ RUSKOG GASA: Zabrinutost RASTE, rizik od prekida isporuka još VEĆI!

Kompanija "Simens enerdži" saopštila je da ne učestvuje u tehničkim radovima na gasovodu Severni tok, koje je najavio "Gasprom"

Objavljeno:

Trinaest država-članica EU sada je ili potpuno ili delimično "odsečeno" od isporuka ruskog gasa nakon obustave rada gasovoda Severni tok, navedeno je iz Evropske komisije.

- Rizik od prekida isporuka je visok i postaje još viši - upozorava zamenik predsednika Direktorata Evropske komisije za energetiku Metilda Versdorfer.

- Kao što znate, Severni tok od juče ne radi zbog remonta tako da sada nema isporuka gasa u Nemačku i susedne zemlje - navela je ona pred članovima Evropskog parlamenta.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Gasprom" je saopštio da su isporuke gasa Severnim tokom potpuno prekinute, jer počinju planski radovi na agregatu za pumpanje gasa u kompresorskoj stanici "Portova". Prekid isporuka gasa trajaće, kako je najavljeno ranije, tri dana, odnosno do 3. septembra.

U međuvremenu, kompanija "Simens enerdži" saopštila je da ne učestvuje u tehničkim radovima na gasovodu Severni tok, koje je najavio "Gasprom".

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.