POLICAJAC SMRTNO UPUCAO ČOVEKA DOK JE BIO U KREVETU! Kamere zabeležile UŽAS, gledajte na svoju ODGOVORNOST! (VIDEO)
Ohajo, Foto: Printscreen/Youtube/Law&Crime Network

brutalno!

POLICAJAC SMRTNO UPUCAO ČOVEKA DOK JE BIO U KREVETU! Kamere zabeležile UŽAS, gledajte na svoju ODGOVORNOST! (VIDEO)

Odmah nakon što svetlo osvetli Luisa koji se oslanja na svoj dušek, policajac puca

Objavljeno: 15:32h

Policija u Ohaju objavila je u sredu snimak telesnih kamera na kojem policajac puca u nenaoružanog crnca u njegovom krevetu. Dvadesetogodišnjeg Donovana Luisa upucao je u utorak policajac koji je pokušavao da mu uruči nalog za hapšenje, preneo je Columbus Dispatch.

Na snimku se vidi kako policajac gura vrata spavaće sobe i puca na Luisa dok sedi u krevetu. Luis je bio nenaoružan i pronađen je pored onoga što je izgledalo kao olovka za vape. Policajci su otišli ​​u stan da uruče Luisove naloge za hapšenje zbog nasilja u porodici, napada i nepravilnog rukovanja vatrenim oružjem, rekli su policajci na konferenciji za novinare, prenosi Dispatch.

„U ovom trenutku je od ključne važnosti da se video snimak sinoćne pucnjave i sve dostupne činjenice podele radi potpune transparentnosti“, rekla je predsednica gradskog veća Kolumba Šenon Hardin u tvitu koji je uključivao video i povezan sa lokalnim člankom o incident. Državni biro za krivične istrage sprovodi nezavisnu istragu, rekao je on, i mogao bi da uputi dokaze velikoj poroti.

Kolumbova policija, kancelarija gradonačelnika i kancelarija državnog tužioca nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

„Donovan Luis je izgubio život. Kao roditelj, znate, saosećam i tugujem sa njegovom majkom“, rekla je šefica policije Elejn Brajant na konferenciji za novinare. „Žalim sa našom zajednicom, ali mi ćemo dozvoliti da se ova istraga održi.

Na snimku, policajci više puta kucaju na vrata stana i identifikuju se pre nego što dvojica muškaraca izađu i budu vezani lisicama. Policija tada stoji na vratima sa uperenim oružjem i glasno najavljuje da će poslati psa.

„Kolumbova policija. Ako ste unutra, javite se“, kaže jedan policajac. Izvan kamere, čovek se može čuti kako govori „oni spavaju“. Policajac ponavlja: ​​„Izađi. Izađi sada.”

Jedan policajac zatim prati policijskog psa do Luisove sobe i otvara vrata. Odmah nakon što svetlo osvetli Luisa koji se oslanja na svoj dušek, policajac puca. Dok se Luis grči i stenje u krevetu, rečeno mu je da „ispuzi“ iz sobe i da prestane da se opire hapšenju. Stavili su mu lisice na krevet i ubrzo nakon toga preminuo u bolnici.

Policija je upucala i ubila Donovana Luisa dok je bio na jednom od najranjivijih mesta koje osoba može biti — krevetu. Kako se istraga odvija, neki će možda ukazivati na činjenicu da je policija pokušavala da izvrši nalog kada je pucala u gospodina Luisa, kao da sugeriše da navodni prekršaj zahteva hitno pogubljenje“, rekla je Keli Sampson, direktorka za rasnu pravdu u anti -Organizacija za borbu protiv oružja Brejdi, navodi se u saopštenju.

Ubistvo je najnoviji primer nenaoružanih crnačkih Amerikanaca koje je ubila policija. Prema studiji Severozapadnog univerziteta iz 2019. godine postoji 2,5 puta veća verovatnoća da će crne Amerikance ubiti policija nego bele Amerikance. Brojke su još veće u Ohaju, gde je 4,5 puta veća verovatnoća da će crnci biti ubijeni od strane policije nego belci.

U decembru 2020. godine, 47-godišnjeg nenaoružanog crnca Andrea Hila je policajac Kolumba upucao četiri puta dok je izlazio iz kuće prijatelja. Njegova porodica je dobila nagodbu od 10 miliona dolara od grada. Prošle godine, policajac je smrtno ubio Ma'Khia Briant, crnku 16-godišnjakinju, ispred njene kuće. Policajac je nakon istrage oslobođen krivičnih dela.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Luisovo ubistvo bilo je treća policijska pucnjava u gradu u protekloj sedmici, prema Kolumbovoj urbanoj ligi. Organizacija je u subotu pozvala na forum zajednice na kojem bi se razgovaralo o incidentu.

„Jučerašnja pucnjava izaziva bolne, oprečne reakcije. Razumemo da izdavanje naloga za krivično delo stvara veoma nestabilnu i opasnu situaciju. Pa ipak, video snimka kamere za telo je isto tako mučan kao i činjenica da je još jedan Crnac izgubio život“, rekla je Stephanie Hightover, predsednica grupe u izjavi. „Bez obzira na konačni zaključak, naša zajednica zaslužuje nezavisnu, temeljnu i transparentnu istragu svih odgovarajućih subjekata.

Bonus video:

09:39

KAKO SU ZAPADNJACI NASAMARILI GORBAČOVA? Bivši predsednik SSSR ispao naivan: Napravio krupnu grešku koja je preokrenula istoriju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.