ŠOJGU PAO U PUTINOVU NEMILOST? Više nije čovek od POVERENJA, njegovi vojnici mu se bukvalno RUGAJU?!
Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

ministar

ŠOJGU PAO U PUTINOVU NEMILOST? Više nije čovek od POVERENJA, njegovi vojnici mu se bukvalno RUGAJU?!

Navodno se i vojnici i komandanti, koji imaju ratno iskustvo "iz prve ruke", rugaju Šojguu zbog njegovog neefikasnog vođstva dok je ruski napredak izostao

Objavljeno:

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, navodno je skrajnut i pao je u nemilost predsednika Vladimira Putina, a njegovi vojnici mu se bukvalno rugaju, navodi britansko ministarstvo odbrane.

Na dnevnom brifingu, u ministarstvu su naveli da Šojgu, koji je na čelu sektora odbrane već 10 godina, više nije "čovek od poverenja" i saveznik Putinu kakav je nekada bio.

Neuspesi Rusije u Ukrajini, koja je pretrpela ogromne gubitke u ljudstvu i opremi, a da nije napravila veliki prodor u zemlju, doveli su do njegovog izbacivanja iz Putinovog "najužeg kruga".

Prvi čovek ruske vojske navodno više ne podnosi raport Putinu lično, već kod predsednika idu drugi vojni zvaničnici.

- Nedavni nezavisni izveštaji ruskih medija tvrde da je, zbog problema sa kojima se Rusija suočava u ratu protiv Ukrajine, ruski ministar odbrane sada po strani ruskog rukovodstva, a operativni komandanti direktno obaveštavaju predsednika Putina o toku rata - naveli su iz britanskog ministarstva.

Navodno se i vojnici i komandanti, koji imaju ratno iskustvo "iz prve ruke", rugaju Šojguu zbog njegovog neefikasnog vođstva dok je ruski napredak izostao.

- Šojgu se verovatno dugo borio da prevaziđe svoju reputaciju čoveka kojem nedostaje suštinsko vojno iskustvo, pošto je većinu svoje karijere proveo u građevinskom sektoru i Ministarstvu za vanredne situacije - navode.

Sergej Šojgu
foto: Profimedia

Rusija je, pod Šojguovom palicom, u Ukrajini navodno izgubila najmanje 47.000 vojnika. Uništeno je i gotovo 2.000 tenkova, 4.000 oklopnih vozila, više od 230 aviona i 1.000 artiljerijskih jedinica.

Šojgu, čija majka je rodom iz Ukrajine, radio je u građevinarstvu pre nego što je postao funkcioner u regionalnoj Komunističkoj partiji. Potom je imenovan za zamenika predsednika Državnog komiteta za arhitekturu i građevinarstvo Ruske Federacije, a kasnije je postao ministar za vanredne situacije 1991. godine, čime je dobio počasnu titulu generala.

1 / 7 Foto: Profimedia

Postao je ministar odbrane 2012. godine i zajedno sa Sergejem Lavrovim dugo se smatrao Putinovim čovekom od poverenja.

Bonus video:

00:54

DRŽALA MUŽA ZAKLJUČANOG U STANU! Mislio da će kontrola prestati ako krenu da žive zajedno A ONDA JE POSTALA PATOLOŠKI LJUBOMORNA

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.